• «Τσούζει» στη Βόρεια Ελλάδα

  10:58 πμ, Τρίτη 28 Φεβ 2012 10:58 πμ, Τρίτη 28 Φεβ 2012

  Τσουχτερό κρύο με νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας, συνθέτουν, από το πρωί, το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα. Συνθήκες ολικού παγετού επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία, όπου σε ορεινές -κυρίως- περιοχές η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας έπεσε αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένουν 37 ορεινοί οικισμοί στο νομό Γρεβενών, εξαιτίας του τελευταίου σφοδρού κύματος κακοκαιρίας. Σε ορισμένα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες, λόγω της χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών, αλλά και του παγετού που ακολούθησε εξαιτίας της χαμηλής θερμοκρασίας.

  Με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα προς τα χιονοδρομικά κέντρα "3-5 Πηγάδια" και "Σελίου", στην Ημαθία, "Καϊμακτσαλάν" του όρους Βόρας, στην Πέλλα, και "Βασιλίτσας" στα Γρεβενά. Το ίδιο ισχύει για τους οδηγούς που κινούνται στην εθνική οδό Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βίγλας, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Κοζάνης, μέσω Καστανιάς, αλλά και στις επαρχιακές οδούς Καστοριάς - Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου, Καστοριάς - Αμυνταίου, Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, Αετού - Νυμφαίου και Γρεβενών - Σαμαρίνας.

  Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, με παροδικές ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο, προβλέπουν για σήμερα οι μετεωρολόγοι στη Βόρεια Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

  Ηλιοφάνεια επικρατεί από το πρωί στη Θεσσαλονίκη, όπου στη διάρκεια της ημέρας θα υπάρξουν αρκετές νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα