Ξανά στο δικαστήριο αύριο ο Παπαγεωργόπουλος

Ξανά στο δικαστήριο αύριο ο Παπαγεωργόπουλος

Αύριο θα αποφασιστεί αν θα εκδικαστεί από το εφετείο, η πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, για την οποία, σε πρώτο βαθμό, είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη ο πρώην δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Η υπόθεση έχει τον αριθμό 17 στο πινάκιο και το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, μέχρι τη διακοπή της σημερινής συνεδρίασης, δεν πρόλαβε να τη δικάσει. Έτσι, η εκδίκαση μετατέθηκε για αύριο και ανάλογα με την πρόοδο του πινακίου το δικαστήριο θα αποφασίσει εάν θα την εισάγει για εκδίκαση, ή αν θα την αναβάλει.

Στο μεταξύ, το πρωί, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κατά την μεταγωγή του στα δικαστήρια μέγαρο από τις φυλακές Διαβατών, έτυχε θερμής υποδοχής από συγγενείς, φίλους και πρώην συνεργάτες του, που σε μία προσπάθεια τόνωσης του ηθικού του, τον χειροκρότησαν, φωνάζοντας ότι είναι αθώος.

Την ίδια ώρα, το άλλοτε ‘δεξί του χέρι’ στο δήμο, ο πρώην γενικός γραμματέας, Μιχάλης Λεμούσιας, επίσης καταδικασθείς σε ισόβια κάθειρξη, απευθυνόμενους στους συγκεντρωμένους φώναξε: «ήμαστε αθώοι και μας κουβαλάνε με χειροπέδες. Η Δικαιοσύνη θα πει την αλήθεια».

Για την ίδια υπόθεση, κατηγορείται ακόμη ο πρώην ταμίας του δήμου, Παναγιώτης Σαξώνης, που όπως οι δύο άλλοι βασικοί κατηγορούμενοι, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ το εδώλιο συμπληρώνουν οι δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας, στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης 15 και 10 ετών, αντίστοιχα. Στην περίπτωση των δύο τελευταίων το πρωτοβάθμιο δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα να μείνουν ελεύθεροι, μέχρι να διεξαχθεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με το πρωτόδικο δικαστήριο το ύψος της υπεξαίρεσης προσδιορίστηκε σε περίπου 18 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ