Στον ανακριτή το ζευγάρι των Ρομά

Στον ανακριτή το ζευγάρι των Ρομά

Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα προκειμένου να απολογηθεί το ζευγάρι που κρατούσε το τετράχρονο κορίτσι σε οικισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση.

Εντός της ημέρας θα δοθούν επίσης στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δύο αθίγγανων, που παρουσιάζονταν ως γονείς της τετράχρονης.

Η δημοσιοποίηση γίνεται κατόπιν εντολής εισαγγελέα, προκειμένου να διευκολυνθεί η επιχείρηση εντοπισμού της ταυτότητας του κοριτσιού.

Τα βρετανικά ΜΜΕ για την τετράχρονη

Την ίδια ώρα, έντονο παραμένει το ενδιαφέρον της βρετανικής κοινής γνώμης για την τετράχρονη.

Βρετανοί γονείς που έχουν χάσει το παιδί τους τηλεφωνούν στη βρετανική αστυνομία για να μάθουν περισσότερα, ενώ αυτό που τους απασχολεί είναι αν οι δύο συλληφθέντες είναι μέλη διεθνούς κυκλώματος.

Τα περισσότερα βρετανικά μέσα ενημέρωσης φιλοξενούν ρεπορτάζ για το θέμα.

Το BBC υπογραμμίζει ότι «η ανακάλυψη του κοριτσιού που βρέθηκε να ζει σε έναν καταυλισμό τσιγγάνων δίνει ελπίδες και σε άλλες οικογένειες που έχουν χάσει τα παιδιά τους».

Το Sky News εστιάζει στα «εκατοντάδες τηλεφωνήματα και ηλεκτρονικά μηνύματα για την Μαρία».

Από την πλευρά της η κορυφαία βρετανική εφημερίδα Sunday Times έχει το θέμα πρωτοσέλιδο με μια τεράστια φωτογραφία της 4χρονης.

Επιπλέον, η Telegraph τονίζει την βοήθεια που έχει ζητήσει η ελληνική αστυνομία από την Ιντερπόλ για να βρεθούν οι γονείς της μικρής Μαρίας.

Η οικογένεια του Μπεν ζητεί να ξαναγίνουν έρευνες

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η οικογένεια του μικρού Μπεν σκέφτεται σοβαρά να ζητήσει από τις αρχές της Βρετανίας να απευθύνουν αίτημα στις ελληνικές αρχές προκ��ιμένου να ξαναγίνουν έρευνες για την αναζήτηση του παιδιού τους που χάθηκε στην Κω τον Ιούλιο του 1991.

«Η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να μιλήσει με την Ελληνική Αστυνομία και να σιγουρευτεί ότι η υπόθεση θα ξανανοίξει. Θα πρέπει να ρωτήσουν το ζευγάρι (τους δύο τσιγγάνους που έχουν συλληφθεί) αν ξέρουν τι απέγινε ο δικός μου Μπεν», ανέφερε η μητέρα του στην εφημερίδα Daily Mirror.

Πριν λίγα χρόνια υπήρχαν ενδείξεις – μαρτυρίες πως ένα παιδί με τα χαρακτηριστικά του Μπεν ζούσε σε καταυλισμό τσιγγάνω στην Λάρισα. Όποιες ενέργειες έγιναν εκείνη την εποχή τόσο από τις ελληνικές όσο και από τις βρετανικές αρχές απέβησαν άκαρπες. Η μητέρα του μικρού Μπεν έλεγε από τότε ότι «δεν έγιναν σωστά οι έρευνες και χάθηκε μια πολύτιμη ευκαιρία» καθώς πάντα πίστευε, όπως τονίζει στην Daily Mirror, ότι «οι τσιγγάνοι ξέρανε για την απαγωγή του παιδιού της». Με τη σειρά της η αδελφή του Μπεν, μέσω τηλεοπτικής συνέντευξης, έχει ζητήσει να γίνει παραβολή του DNA της με της μικρής Μαρίας για φανεί αν υπάρχουν κοινά στοιχεία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ