Πότε ένας υπερτασικός πρέπει να λάβει φαρμακευτική αγωγή

Πότε ένας υπερτασικός πρέπει να λάβει φαρμακευτική αγωγή

 

Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr και διαβάστε

 

Γράφει ο Γεώργιος Χλαπουτάκης – Καρδιολόγος

Οι θεραπευτικές μέθοδοι που διαθέτουμε για την αντιμετώπιση της αρτηριακής υπέρτασης είναι κυρίως δύο: α) η φαρμακευτική αγωγή και β) η αλλαγή του τρόπου ζωής.

Η μέθοδος που θα επιλέξει ο ιατρός εξαρτάται από το επίπεδο της μεγάλης και της μικρής πίεσης του ασθενούς καθώς και από τους παράγοντες κίνδυνου, την ενδεχόμενη ύπαρξη μεταβολικού συνδρόμου και την ύπαρξη βλαβών σε όργανα στόχους (αμφιβληστροειδής ματιού, νεφρός, μυοκάρδιο).

Η υπέρταση ανάλογα με το ύψος της αρτηριακής πίεσης, κατατάσσεται σε επίπεδα. Στο πρώτο επίπεδο η μεγάλη πίεση κυμαίνεται από 140-159 (η διαφορετικά από το 14 μέχρι το 15,9) . Στο δεύτερο επίπεδο η μεγάλη πίεση κυμαίνεται από το 16 ως το 17,9 και στο τρίτο επίπεδο όταν η μεγάλη πίεση υπερβαίνει το 18. Ανάλογη ταξινόμηση υπάρχει και για τη μικρή πίεση η οποία όμως δεν θα αναφερθεί. Όταν κάποιος έχει τη μικρή πίεση >9 θεωρείται υπερτασικός, ακόμη και αν η «μεγάλη του πίεση» είναι κάτω από το 14.

 

Για τη συνέχεια του άρθρου πατήστε εδώ.

 

Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr, την πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα για δωρεάν ραντεβού με ιατρό μέσω διαδικτύου και κάντε τις ερωτήσεις σας!

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ