“Ανάβει φωτιές” ο πρώην ταμίας του Λαϊκού Κόμματος

“Ανάβει φωτιές” ο πρώην ταμίας του Λαϊκού Κόμματος

Ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους στο σκάνδαλο διαφθοράς που απειλεί το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP) της Ισπανίας δήλωσε σήμερα ότι είχε παραδώσει ο ίδιος σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους του συντηρητικού κόμματος φακέλους που περιείχαν χιλιάδες ευρώ, ως δωροδοκία.

Ο πρώην ταμίας του PP Λουίς Μπάρθενας δήλωσε στο δικαστήριο του Τολέδο ότι παρέδωσε δύο φακέλους που περιείχαν συνολικά 15.000 ευρώ στη γενική γραμματέα του κόμματος Μαρία Ντολόρες δε Κοσπέδαλ.

Το σκάνδαλο που ξέσπασε τον περασμένο Ιανουάριο απειλεί να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση του συντηρητικού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι.

Ο Μπάρθενας υποστήριξε ότι έδωσε τον ένα φάκελο στο κομματικό γραφείο της Κοσπέδαλ και τον άλλο όταν συναντήθηκαν στο δικό του γραφείο στη Γερουσία

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχει παρουσιάσει ο Μπάρθενας για να στηρίξει τον ισχυρισμό ότι διατηρούσε το “μαύρο ταμείο” του κόμματος από το 1991 μέχρι το 2009, περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν από διάφορες εταιρείες, κυρίως κατασκευαστικές, στο κόμμα και στα ηγετικά στελέχη του, μεταξύ των οποίων ο Ραχόι και η Κοσπέδαλ.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ