Εκκλήσεις για ανοιχτά πανεπιστήμια

Εκκλήσεις για ανοιχτά πανεπιστήμια

 

«Ανοίξτε τις σχολές» ζητούν όλο και περισσότεροι φοιτητές των μεγάλων ΑΕΙ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, που διαπιστώνουν ότι κυλά αντίστροφα ο χρόνος προς την ολική…καταστροφή: Την απώλεια του εξαμήνου.

Σήμερα, ολοκληρώνεται η έκτη εβδομάδα, χωρίς να έχουν αρχίσει τα μαθήματα, να έχουν γίνει εξετάσεις, να έχουν δοθεί πτυχία, εξαιτίας της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι, μάλιστα, προσανατολίζονται σε συνέχιση της απεργίας και την επόμενη εβδομάδα.

Τις 6.500 έχουν φθάσει όσοι έχουν υπογράψει υπέρ του ανοίγματος των σχολών (στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.anoixtessxoles.gr, ύστερα από πρωτοβουλία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ), την ίδια στιγμή που πυκνώνουν οι φωνές για διάλογο των εμπλεκόμενων μερών, ώστε να βρεθεί λύση.

Συγκεκριμένα, χθες το προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων από τις Βρυξέλλες ζήτησε να δοθεί πολιτική λύση και να ανακληθεί η απόφαση της διαθεσιμότητας των 1.349 διοικητικών υπαλλήλων από 8 πανεπιστήμια, ενώ διάλογο ζητάει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας πανεπιστημιακών, Στάθης Ευσταθόπουλος.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ