Πορεία μαθητών στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση και πορεία θα πραγματοποιήσουν σήμερα μαθητές στη Θεσσαλονίκη. Διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις σχολικές μονάδες, καθώς και για τα οικονομικά μέτρα που οδηγούν τις οικογένειες και τους ίδιους στην εξαθλίωση…

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους:

«Η κατάληψη αποτελεί μέθοδο αντίστασης, όχι μονάχα στο εκπαιδευτικό σύστημα. Έχει πολιτικό χαρακτήρα και στοχεύει στην επαγρύπνηση των μαθητών, την συνειδητοποίηση τους και συνεπώς στην οργανωμένη αντίσταση ενάντια στο κατεστημένο. Όσο τα χρόνια που απομένουν για την έξοδο στην αγορά εργασίας μειώνονται τόσο η ανασφάλεια μας θα μεγαλώνει.

Οι αμφιβολίες της γενιάς μας πρέπει να εκφραστούν σε μορφή αγώνα, να παλέψουμε συλλογικά και αυτοοργανωμένα για ένα καλύτερο αύριο, για μια κοινωνία όχι του καταναγκασμού, της εκμετάλλευσης και του ανταγωνισμού αλλά της αλληλοβοήθειας, της συνδιαμόρφωσης και του αλληλοσεβασμού. Το μέλλον μας ανήκει και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να το πάρει, ούτε βήμα πίσω λοιπόν, δεν είμαστε μόνοι.

Ο ήλιος λάμπει για εμάς και μας θυμίζει ότι κάποια στιγμή το σκοτάδι τελειώνει, όταν ονειρεύεσαι μόνο τότε ζεις..

Η αυτοοργάνωση μέσα στους σχολικούς χώρους, η αλληλεγγύη ανάμεσα στους συμμαθητές αλλά και η δικτύωση ανάμεσα σε διαφορετικά σχολεία, η κατάληψη, η οποία σπάει την ρουτίνα της καθημερινότητας και μας επιτρέπει να πάρουμε πίσω λίγο από τον κλεμμένο μας χρόνο και να τον διαθέσουμε στις διαπροσωπικές μας σχέσεις και σε πράγματα που αγαπάμε, είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους που έχουμε στα χέρια μας για να τους κάνουμε να ανησυχούν.

Μηδενική ανοχή λοιπόν, η παιδεία βρίσκεται στους δρόμους και όταν η αδικία γίνεται νόμος η αντίσταση είναι καθήκον. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί με πορείες και εκδηλώσεις, τίποτα δεν τελείωσε ακόμα».

Οι μαθητές καλούν τους συμμαθητές τους σήμερα, στις 10:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας από όπου και θα ξεκινήσουν πορεία διαμαρτυρίας.

 

Πηγή: thestival.gr

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ