• Ενημέρωση φοιτητών στο Καποδιστριακό

  2:31 μμ, Τρίτη 15 Οκτ 2013 2:31 μμ, Τρίτη 15 Οκτ 2013

  Ενημέρωση φοιτητών στο Καποδιστριακό

  Ενημέρωση των φοιτητών για την τρέχουσα κατάσταση αλλά και τη συνέχιση λειτουργίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

  Οι καθηγητές, αφού καλωσόρισαν τους πρωτοετείς, προέβησαν σε ενημέρωση όλων των φοιτητών που ανήκουν στις σχολές του ΕΚΠΑ (Νομική, Πολιτικό Οικονομικό, ΜΜΕ, Τουρκικών και Σλαβικών Σπουδών) σχετικά με την απεργία που μετρά ήδη έξι εβδομάδες και τους στόχους της, που δεν είναι άλλοι, όπως υποστήριξαν, από την αυτοτέλεια και τη συνέχιση της λειτουργίας του Πανεπιστημίου.

  Στη διαδικασία μίλησαν καθηγητές, απεργοί διοικητικοί υπάλληλοι καθώς και αλληλέγγυοι φοιτητές, κάνοντας λόγο για το αυτοδιοίκητο του πανεπιστημίου, τον προϋπολογισμό του, την ενδεχόμενη αξιολόγηση, ενώ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη στάση της κυβέρνησης αλλά και στο σχέδιο Αθηνά.

  Ο Ζαχαρίας Τυράκης, μέλος του ΔΣ του ΕΚΠΑ, απευθυνόμενος στους φοιτητές, δήλωσε πως «ξεκινήσαμε έναν αγώνα για το δημόσιο πανεπιστήμιο. Για να έχουν οι νέοι και οι νέες αυτής της χώρας το δικαίωμα στη γνώση. Πρέπει τα Πανεπιστήμια όλης της χώρας να παραμείνουν ανοικτά».

  Η Μαρλέν Λογοθέτη, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, δήλωσε πως «έστω και αν το 50% από εμάς, μετά την ΚΥΑ, θεωρούμαστε "απολυμένοι", συνεχίζουμε να είμαστε εδώ και να δίνουμε των αγώνα μας, έξι εβδομάδες τώρα για να μείνει ανοιχτό το Πανεπιστήμιο».

  Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρωτοετής φοιτητής της Νομικής, Μιχάλης Φραγκιαδάκης, ανέφερε: «Χάνουμε όλο το πρώτο εξάμηνο. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με εξεταστικές και μαθήματα. Και καλά εμείς των πρώτων ετών... φανταστείτε φοιτητές που περιμένουν να ορκιστούν και περιμένουν μόνο αυτό».

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα