• Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα

  7:52 πμ, Τρίτη 15 Οκτ 2013 7:52 πμ, Τρίτη 15 Οκτ 2013

  Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα

  Σε επιφυλακή βρίσκονται οι διωκτικές αρχές, καθώς θεωρούν πως υπάρχουν συγκλίνουσες ενδείξεις για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα. Επιτείνει την ανησυχία το γεγονός ότι πίσω από τη ληστεία που έγινε το καλοκαίρι στα Μέθανα, βρισκόταν κατά την ΕΛ.ΑΣ, ο Ν. Μαζιώτης.

  Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες στις Αρχές Ασφαλείας καθώς πυκνώνουν οι πληροφορίες και τα συνδυαζόμενα στοιχεία για τρομοκρατικό χτύπημα και μάλιστα σε «πολιτικό στόχο» . Αρμόδιος παράγων ο οποίος είναι σε θέση να γνωρίζει το κλίμα από το εσωτερικό των υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένες με το εν λόγω αντικείμενο εξηγούσε πως «η ανησυχία δεν είναι αόριστη και αβάσιμη».

  Χθες ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ η ταυτοποίηση του Ν.Μαζιώτη ως ενός εκ των δραστών της ένοπλης ληστείας στα υποκαταστήματα της Εθνικής στα Μέθανα, ενώ δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το βίντεο ασφαλείας, στις οποίες απεικονίζεται καρέ καρέ η ληστεία.

  Οι αρχές πάντως δεν είναι μακριά από τον καταζητούμενο Μαζιώτη αλλά δεν φαίνεται να είναι σε θέση να τον συλλάβουν ακόμα. Η κυβέρνηση έχει ενημερωθεί για όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και έχουν δοθεί εντολές για κινητοποίηση ώστε να αποτραπεί πάση θυσία ένα χτύπημα που αυτή τη στιγμή, πέραν όλων των άλλων, θα προκαλούσε σημαντικό πλήγμα στην εικόνα της χώρας.

  Ο αντιεξουσιαστής μαζί με την Π.Ρούπα, σύντροφό του και συγκατηγορούμενή του, είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους πριν από τη διεξαγωγή της δίκης τους, λόγω παρέλευσης 18μήνου, εξαφανίστηκαν όμως στα τέλη Ιουνίου του 2012.

  Ποσό που αγγίζει το 1,5 εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται ότι έχει συγκεντρώσει ο Ν.Μαζιώτης από ληστείες τραπεζών, το οποίο και θα χρησιμοποιηθεί για νέα τρομοκρατικά χτυπήματα, επισημαίνουν αστυνομικές πηγές.

  Πηγή: Έθνος

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα