Ελέγχουν τα κτίρια, μετά το σεισμό

Ελέγχουν τα κτίρια, μετά το σεισμό

 

Μηχανικοί από το υπουργείο Υποδομών βρίσκονται από τη Δευτέρα στα Χανιά, προκειμένου να ελεγχθούν τα κτίρια που ενδέχεται να υπέστησαν σημαντικές φθορές και να αντιμετωπίζουν προβλήματα στατικότητας, μετά το μεγάλο σεισμό του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολο Βουλγαράκη, οι μηχανικοί έχουν ήδη χωριστεί σε δύο ομάδες και έχουν ξεκινήσει τον έλεγχο των κτιρίων, αρχής γενομένης από τα δημόσια κτίρια.

Παράλληλα, οι πολίτες που εντοπίζουν κάποια “ύποπτη” φθορά σε κτίσμα, καλούνται να το δηλώνουν στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να μεταβούν στο σημείο και να διενεργήσουν τους ενδεδειγμένους ελέγχους.

Ήδη, πάντως, τα σχολεία έχουν ελεγχθεί και λειτουργούν όλα κανονικά, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο με την εφορία Χανίων, η οποία το πρωί εκκενώθηκε από εργαζόμενους και συναλλασσόμενους, αφού η έφορος διέκρινε ανησυχητικές φθορές.

Εν τω μεταξύ, εξακολουθεί να “τρέχει” θολό νερό από τις βρύσες των Χανιωτών, ωστόσο, όπως είπε ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, το πρόβλημα αναμένεται να αποκατασταθεί εντός της ημέρας.

Πηγή: cretalive.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ