Χωρίς φύλακες κινδυνεύει να μείνει το Πανεπιστήμιο Πατρών

Χωρίς φύλακες κινδυνεύει να μείνει το Πανεπιστήμιο Πατρών

 

Χωρίς φύλακες κινδυνεύει να μείνει το Πανεπιστήμιο Πατρών, αν ισχύσει το μέτρο της διαθεσιμότητας και της αποστολής στον αρμόδιο υπουργό παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, της λίστας των εργαζομένων του πανεπιστημιακού ιδρύματος (υπολογίζονται σε τουλάχιστον 102 οι εργαζόμενοι που θα πρέπει να φύγουν από τις δουλειές τους) με τα 22 τμήματα και τους πλέον των 22.000 φοιτητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, αυτή τη στιγμή, γύρω στους 8 εργαζόμενους έχουν αναλάβει το κρίσιμο θέμα της ασφάλειας και φύλαξης του Πανεπιστημίου της Πάτρας. «Όλοι γνωρίζουμε τη διαρρύθμιση των κτισμάτων, αλλά και τη μεγάλη απόσταση που υπάρχει, για παράδειγμα, μεταξύ της φοιτητικής εστίας και του κτιρίου της πρυτανείας ή του τμήματος θεατρικών σπουδών με το κτίριο της ιατρικής σχολής που είναι κοντά στο νοσοκομείο του Ρίου.

Επίσης, κατά το παρελθόν, είχαν υπάρξει προβλήματα, ιδίως, τις νυχτερινές ώρες, όπως και κρούσματα απόπειρας ληστειών, κ.α.», όπως αναφέρεται στο thebest.gr.

Μάλιστα, ήδη σε κάποια τμήματα, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, έχει ζητηθεί ακόμη και σε καθηγητές ή εργαζόμενους της διοίκησης του πανεπιστημίου να βοηθήσουν κάποιες ώρες σε θέματα φύλαξης, καθώς δεν υπάρχει άλλη λύση.

Πηγή: thebest.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ