• Οικονομική βοήθεια από ομογενείς

  7:21 μμ, Δευτέρα 14 Οκτ 2013 7:21 μμ, Δευτέρα 14 Οκτ 2013

  Οικονομική βοήθεια από ομογενείς

  Ελληνοαμερικανικό ίδρυμα συνεχίζει αθόρυβα να προσφέρει οικονομική και υλική βοήθεια σε συνανθρώπους μας, οικογένειες και φορείς στην Ελλάδα που έχουν άμεση ανάγκη για την επιβίωσή τους.

  Πρόκειται για το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης (Hellenic Relief Foundation). Ομογενείς της Νέας Υόρκης, αλλά και από άλλες πολιτείες των ΗΠΑ, ενισχύουν με πολλούς τρόπους το έργο του Ιδρύματος.

  Η Ελληνοαμερικανίδα αθλήτρια Πηνελόπη Κουκλάκη- Χωμενίδη, θα λάβει μέρος στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης, στις 3 Νοεμβρίου, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τις ανάγκες του Ιδρύματος.

  «Το Hellenic Relief Foundation πιστεύω, ότι είναι ο ενδεδειγμένος οργανισμός για να βοηθήσουμε την Ελλάδα», δήλωσε η ομογενής αθλήτρια, σημειώνοντας πως «χωρίς εξάρτηση από άλλες πολιτικές ή θρησκευτικές οργανώσεις, είναι μια ομάδα ομογενών που ενδιαφέρονται και φροντίζουν για τη διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, αγορασμένα στην Ελλάδα με χρήματα που συγκεντρώνονται από δωρεές στις Ηνωμένες Πολιτείες».

  Επίσης, στις 15 Νοεμβρίου η ελληνική κοινότητα του Πορτ Ουάσιγκτον, στο Λονγκ 'Αιλαντ της Νέας Υόρκης, θα διοργανώσει συναυλία στην εκκλησία Αρχαγγέλου Μιχαήλ, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την χριστουγεννιάτικη διανομή του Ιδρύματος. Στη συναυλία θα λάβει μέρος ο γνωστός στην ομογένεια ερμηνευτής Γρηγόρης Μανινάκης με την ορχήστρα "Μικρόκοσμος" και τις Ελληνοαμερικανίδες τραγουδίστριες 'Αννα Ηλιοπούλου και Έλενα Τουμαρά.

  Ο βασικός διοργανωτής της συναυλίας είναι ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος είχε χρηματοδοτήσει την πασχαλινή διανομή τροφίμων και αμνοεριφίων του Ιδρύματος σε περιοχές της Ελλάδας, θεωρώντας «υποχρέωσή μας να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε τα άτομα που έχουν πραγματική ανάγκη στη Γενέτειρα να έχουν τα απαραίτητα, συμπεριλαμβανομένης και γαλοπούλας για να περάσουν τις γιορτές παραδοσιακά και με αξιοπρέπεια», όπως τόνισε.

  Το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης, ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2012 στην Νέα Υόρκη, με σκοπό να συγκεντρώνονται χρήματα με τα οποία αγοράζονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στην Ελλάδα και διανέμονται σε οικογένειες αναξιοπαθούντων.

  Μέχρι σήμερα, έχουν διατεθεί 120 χιλιάδες δολάρια που αντιστοιχούν σε 7500 περίπου δέματα με 110 τόνους τροφίμων. Οι διανομές γίνονται κυρίως στην Αθήνα, αλλά και στην περιφέρεια.

  Στις 20 Σεπτεμβρίου, είχε γίνει η πρώτη διανομή δεμάτων στη Θεσσαλονίκη από το Δημοτικό Νοσοκομείο «'Αγιος Δημήτριος».

  Την παράδοση των 60 δεμάτων οργάνωσε η Δρ. Δέσποινα Κομνηνού μαζί με τη Μαρία Σιούρδη, που μετέφερε τα τρόφιμα από τη Αθήνα. Παρευρέθηκε επίσης και βοήθησε η Δρ. Τζίνα Λεπτοκαρύδου, διοικήτρια του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Βόρειας Ελλάδας. Τα ονόματα των αποδεδειγμένα αναξιοπαθούντων οικογενειών συγκεντρώθηκαν από διαφορετικές περιοχές της πόλης και προτάθηκαν από δασκάλους, καθηγητές, παιδίατρους, κοινωνικούς λειτουργούς και τον πατέρα Αντώνιο, οδοντίατρο του Δημοτικού Νοσοκομείου «'Αγιος Δημήτριος».

  Τέλος, στις 22 Αυγούστου και στις 25 Σεπτεμβρίου έγιναν διανομές από το κατάστημα του Συλλόγου Φίλων των Αστέγων στα Πετράλωνα. Στις διανομές παρευρέθηκε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού Στέλιος Τακετζής, ενώ συνολικά, τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο παραδόθηκαν 1.100 δέματα.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα