Δικογραφίες για αστυνομικούς

Δικογραφίες για αστυνομικούς

Λαθραία τσιγάρα, CD μαϊμού, ακόμη και όπλα, έφεραν στην επιφάνεια οι νέες έρευνες των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ σε αστυνομικά τμήματα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται στο πλαίσιο της διερεύνησης των περιστατικών ενδεχόμενης συμμετοχής αστυνομικών σε παράνομες ενέργειες που σχετίζονται και με τη Χρυσή Αυγή. Μέχρι στιγμής έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα περισσότεροι από 10 αστυνομικοί, σε βάρος των οποίων διενεργείται ΕΔΕ.

Οι έλεγχοι των αξιωματικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποιήθηκαν στα αστυνομικά τμήματα και στα τμήματα Ασφαλείας της Χαλκίδας και της Ακρόπολης στο κέντρο της Αθήνας, στις 4 και 11 Οκτωβρίου, αντίστοιχα.

Στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως βρέθηκε καρτέλα με πέντε δισκία Vulbegal, σε συρτάρι υπαστυνόμου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Στο τμήμα Ασφαλείας Ακροπόλεως, σε ντουλάπες, βρέθηκαν 70 πακέτα τσιγάρα, σακίδιο πλάτης με 73 CD και DVD, καθώς και αντιασφυξιογόνος μάσκα. Επιπλέον, σε χρηματοκιβώτιο φύλαξης κατασχεμένων όπλων, βρέθηκε πυροβόλο όπλο με πενήντα φυσίγγια, εντός φακέλου με την ένδειξη «ανευρέθη 5ος όροφος παλαιά αποθήκη». Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», τίποτα από τα παραπάνω δεν είχε εγγραφεί και δηλωθεί στα βιβλία των τμημάτων. Για τα ευρήματα αυτά σχηματίστηκε δικογραφία.

Στο αστυνομικό τμήμα Χαλκίδας βρέθηκαν 41 φαρμακευτικά – ναρκωτικά δισκία, σε ντουλάπι αρχιφύλακα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ αφέθηκε ελεύθερος με παραγγελία του εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Στο τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, σε κοινόχρηστο χώρο, βρέθηκαν 9 πακέτα τσιγάρα χωρίς την προβλεπόμενη ταινία φόρου κατανάλωσης, ενώ μέσα σε ντουλάπα εντοπίστηκαν δύο κούτες με 246 ψηφιακούς δίσκους (CD, DVD) μαϊμού, ενώ στο γραφείο της Ομάδας Ναρκωτικών, μέσα σε συρτάρι, βρέθηκαν μεταλλικός τρίφτης, εξαρτήματα πίπας, καθώς και σπόροι κάνναβης σε 4 συσκευασίες των 32,8, 2,1, 0,9 και 0,5 γραμμαρίων. Για τα ευρήματα αυτά σχηματίστηκε δικογραφία.

Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας της «αμέλειας» και της «ανοχής» που είχαν επιδείξει οι αστυνομικές δυνάμεις στη Χαλκίδα, όταν χρυσαυγίτες είχαν εντοπιστεί να πραγματοποιούν… περιπολία με ρόπαλα και ασπίδες κατά τη διάρκεια αντιφασιστικού συλλαλητηρίου, είχαν εξαναγκαστεί σε παραίτηση δύο υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, ο γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Γιάννης Δικόπουλος και ο γενικός αστυνομικός επιθεωρητής Στερεάς Ελλάδας Απόστολος Κασκάνης.

Οι έρευνες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων συνεχίζονται και τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να είναι έτοιμη η έκθεση που θα αφορά τη διερεύνηση των τουλάχιστον 80 υποθέσεων ρατσιστικής βίας και παραβατικής συμπεριφοράς αστυνομικών.

Η συντριπτική πλειονότητα των υποθέσεων αφορά αστυνομικά τμήματα στην Αττική και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο, αρκετές υποθέσεις «τοποθετούνται» από τους αξιωματικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της Αττικής, αλλά και στην επαρχία. Πιο συγκεκριμένα, καταγγελίες ελέγχονται στη Μανωλάδα Ηλείας, στο Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και την Κόρινθο.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ