H δικογραφία για τον αξιωματικό

H δικογραφία για τον αξιωματικό

Από το 2011 η ΕΛ.ΑΣ παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνομιλίες του προφυλακισμένου σήμερα αστυνομικού υποδιευθυντή Θ.Σκ. Αυτό αποκαλύπτεται από τη δικογραφία που σχημάτισε σε βάρος του η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, την οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Καθημερινή».

Ο 54χρονος αξιωματικός που υπηρετούσε ως υποδιοικητής της Ασφάλειας Αθήνας, συνελήφθη στις 30 Σεπτεμβρίου κατηγορούμενος, μεταξύ άλλων, για εκβίαση και κατάχρηση εξουσίας. Η έρευνα των «Αδιάφθορων» ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο 54χρονος «κάλυπτε» χαρτοπαικτικές λέσχες στο κέντρο της Αθήνας και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Αντίστοιχη έρευνα σε βάρος του Θ. Σκ. Και άλλων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ είχε γίνει και τον Σεπτέμβριο του 2011.

Στη δικογραφία που συνέταξε την 1η Οκτωβρίου η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, ο Θ.Σκ. κατηγορείται ότι παρείχε κάλυψη σε συνολικά έξι καταστήματα στο κέντρο τα Αθήνας. Οι ιδιοκτήτες των εν λόγω καταστημάτων είναι Έλληνες και μάλιστα ένα από αυτά ανήκει σε 59χρονο συνταξιούχο αστυνομικό. Σε δηλώσεις του, αξιωματικός που συμμετείχε στην έρευνα είχε υποστηρίξει ότι ο Θ.Σκ. εισέπραττε από κάθε κατάστημα ποσό ύψους 500 ευρώ το δεκαπενθήμερο.

Στην απολογία του πάντως στον ανακριτή την 1η Οκτωβρίου ο προφυλακισμένος στις φυλακές Ναυπλίου, αξιωματικός, αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι στοχοποιήθηκε λόγω της επιταχυμένης παρουσίας του στη θέση του επικεφαλής του τμήματος ασφαλείας Αγ. Παντελεήμονα. Επίσης αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση του με τη Χρυσή Αυγή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ανήκω σε διαφορετική παράταξη, δεν έχω σχέση με την Χ.Α».

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ