Σκάνδαλο στο Γηροκομείο Αθηνών

Σκάνδαλο εκατομμυρίων στο Γηροκομείο Αθηνών

Σκάνδαλο εκατομμυρίων ευρώ αναδεύεται από το Γηροκομείο Αθηνών. Το υπόμνημα που έχει κατατεθεί στη δικαιοσύνη και αποκαλύπτει το «Έθνος της Κυριακής», παρέχει στοιχεία για κακοδιαχείριση και παράνομες αναλήψεις από κληροδοτήματα που έχουν παραχωρηθεί στο σωματείο για κοινωφελείς σκοπούς, χαριστικές μισθώσεις σε ακίνητα – φιλέτα που έχει στη διάθεση του το Γηροκομείο, καθώς και παράτυπες απευθείας αναθέσεις τεχνικών έργων ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Ενώ το Γηροκομείο διαχειρίζεται περίπου 91 κληροδοτήματα, τα οποία διαθέτουν πάνω από 500 ακίνητα, τα περισσότερα σε σημεία- φιλέτα στο κέντρο της Αθήνας, με αοκλειστικό σκοπό την φιλοξενία άπορων γερόντων, την ίδια στιγμή που οι 130 υπάλληλοι που απασχολούνται στις υπηρεσίες του είναι απλήρωτοι εδώ και 36 μήνες.

Οι 55 εξ αυτών έχουν λάβει το 7% – κατά μέσον όρο – των οφειλόμενων και οι 18 που εργάζονται σε διοικητικές υπηρεσίες και φέρονται να βρίσκονται «κοντά» στη διοίκηση έχουν λάβει το 55% των οφειλών τους, ενώ παράλληλα μειώνονται οι φιλοξενούμενοι υπερήλικες.

Παράνομες αναλήψεις

Στην αναφορά που κατέθεσε στη Δικαιοσύνη η σύμβουλος ταμίας του ΔΣ του Γηροκομείου Π. Παραστάκου, αναφέρεται ότι έχουν πραγματοποιηθεί παράνομες αναλήψεις χωρίς την έγκριση των αρμόδιων κρατικών αρχών από τον πρόεδρο και δύο πρώην συμβούλους ταμίες ύψους 9 εκατ. ευρώ, δίχως να επιστραφούν εγκαίρως τα ποσά στα κληροδοτήματα, ενώ η οικονομική κατάσταση του Γηροκομείου δείχνει ότι το σωματείο δεν μπορεί να καταβάλει τα αντίστοιχα κονδύλια.

Μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν οικονομικοί επιθεωρητές διαπιστώθηκε ότι έχουν αναληφθεί παρανόμως περίπου 8, εκατ. ευρώ από τα κληροδοτήματα Ευστάθιου Καλογερόπολου (5,5 εκατ. ευρώ) και Σπυρίδωνος Αδάμ (3,096 εκατ. ευρώ) και εισηγείται στις 29 Ιουλίου 2013 τον καταλογισμό των ποσών σε μέλη του Δ.Σ.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ