Απλήρωτοι στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

Απλήρωτοι στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

 

Επιστολή προς τον υπουργό Eργασίας, με κοινοποίηση και στον υπουργό Oικονομικών, απέστειλε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, καθώς, λόγω της καθυστέρησης καταβολής της επιχορήγησης, οι εργαζόμενοι στο φορέα παραμένουν απλήρωτοι όλο το 2013.

Στην επιστολή, η διοίκηση περιγράφει τη δραματική κατάσταση στην οποία πλέον έχει έρθει το συνδικαλιστικό όργανο, στην οποια επισημαίνεται η συσσώρευση χρεών όχι μόνο για τις λειτουργικές του ανάγκες, αλλά, κυρίως, προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τη δημόσια οικονομική υπηρεσία.

Ενδεικτικά, όπως αναφέρεται, οι εργαζόμενοι έχουν λάβει δεδουλευμένα από τον Απρίλιο του 2013, τα οποία, όμως, αφορούσαν μισθοδοσία του προηγούμενου έτους, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Όλα αυτά, σύμφωνα με τη διοίκηση, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα.

Εντός των ημερών, αναμένεται η διακοπή της τηλεφωνικής σύνδεσης, αλλά και των παροχών ΔΕΗ και ύδρευσης, ενώ αδύνατη είναι και η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης σε έναν νομό όπου οι θερμοκρασίες κινούνται σε χαμηλά επίπεδα.

Η επιστολή καταλήγει πως η λειτουργία του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης οφείλεται μόνο στην καλή θέληση των εργαζομένων, οι οποίοι, προς το παρόν, παραμερίζουν τα βιοποριστικά τους προβλήματα προς όφελος της κοινωνίας των εργαζομένων και των ανέργων.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν, είναι εύλογο ότι δεν μπορούν για πάντα να δουλεύουν κάτω από αυτό το καθεστώς.

Όπως τονίζουν, η μισθοδοσία και τα λειτουργικά έξοδα των Εργατικών Κέντρων καλύπτονται από την Εργατική Εστία. «Εντούτοις», υπογραμμίζουν, «από τότε που ο οργανισμός καταργήθηκε και πέρασε στον ΟΑΕΔ, τα προβλήματα δυσλειτουργίας είναι εμφανή, ενώ τις συνέπειες της κατάστασης επωμίζονται οι εργαζόμενοι στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και, κυρίως, στα Εργατικά Κέντρα όλης της χώρας».

Πηγή: xanthipress.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ