Ροφήματα που βοηθούν στη δίαιτα

Ροφήματα που βοηθούν στη δίαιτα

Το καλοκαίρι λόγω της ζέστης ο οργανισμός “ζητάει” περισσότερα υγρά για να μην αφυδατώνεται  και να μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλες τις δραστηριότητες. Υπάρχουν πολλά ροφήματα τα οποία μπορεί να είναι ωφέλιμα ή επιβλαβή για τον ανθρώπινο οργανισμό. Παρακάτω θα δείτε ποια από αυτά μπορούν να σας βοηθήσουν  να χάσετε πόντους και να αποκτήσετε καλλίγραμμη σιλουέτα.

Νερό

Η αντικατάσταση των ανθρακούχων αναψυκτικών με το νερό θα μειώσει την πρόσληψη θερμίδων  και θα σας ωφελήσει γενικότερα. Πίνοντας δύο ποτήρια νερό πριν από το γεύμα, αισθάνεστε χορτάτοι και δεν τρώτε τόσο πολύ.  Επιπλέον, μια νέα έρευνα δείχνει ότι  πίνοντας άφθονο νερό μπορεί να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας και να δείτε θεαματικά αποτελέσματα.

Χυμός φρούτων

Ο χυμός μπορεί να έχει πολλές θερμίδες, αλλά είναι γεμάτος θρεπτικές ουσίες απαραίτητες σε κάθε οργανισμό. Φτιάξτε ένα χυμό φρούτων, χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών ουσιών.

Χυμός λαχανικών

Ο χυμός λαχανικών μπορεί να μην είναι τόσο εύγευστος όσο ο χυμός φρούτων αλλά είναι πολύ θρεπτικός, με πολύ λιγότερες θερμίδες και μεγάλη περιεκτικότητα σε νάτριο. Ένα φλιτζάνι χυμός ντομάτας έχει 41 θερμίδες, σε σύγκριση με ένα φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού που έχει 122 θερμίδες.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ