Φωτιά στη Γλυφάδα: Αναζωπύρωση στο βουνό

Ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις που μάχονται τη φωτιά στην περιοχή της Άνω Βούλας, όπου  επιχειρούν συνολικά 72 πυροσβέστες, με τρεις ομάδας πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 6 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα και ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό. Επιπλέον κινητοποιήθηκε κι ένα ακόμα ελικόπτερο του Στρατού.  Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ήδη οι αρχές προχωρούν σε εκκένωση της περιοχής γύρω από τις οδούς Αριστείδου, Λαμίας, και Διστόμου. Στην ευρύτερη περιοχή έχουν γίνει ζημιές σε αυλές σπιτιών και σε πέργκολες, στους κήπους. Εντός του αστικού ιστού η κατάσταση έχει βελτιωθεί, αλλά υπάρχει αναζωπύρωση στο βουνό, κοντά στις εγκαταστάσεις της Πολιτικής Αεροπορίας.

Οι ισχυροί άνεμοι έστρεψαν τη φωτιά που ξέσπασε στον Υμηττό στο ύψος της Γλυφάδας προς τη Βούλα, σε περιοχή με σπίτια, η οποία πλέον απειλείται. Ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ζήτησε να γίνει εκκένωση της περιοχής Πανόραμα, από την οδό Υμηττού και προς τον ορεινό όγκο και οι κάτοικοι να συνεργαστούν με τις Αρχές. Στο σημείο έχει σπεύσει από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού) και δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και δεν βοηθάει ο αέρας. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, με δυσκολία αναπνέουμε. Δυστυχώς η φωτιά κινείται προς το Πανόραμα και τώρα ο δήμαρχος της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ζήτησε εκκένωση».

Ο κ. Κωνσταντάτος είπε ακόμη: «Η φωτιά ξεκίνησε από περιοχή της ‘Ανω Γλυφάδας, όπου δυστυχώς δεν έχει γίνει καθαρισμός. Δίνουμε μάχη με τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές, για να την περιορίσουμε και να μην φτάσει σε σπίτια. Είναι η τρίτη φωτιά μέσα σε 20 ημέρες. Θέλω να ευχαριστήσω τους δημάρχους από όλες τις περιοχές, που έχουν στείλει ενισχύσεις κι αυτό δείχνει την αλληλεγγύη που υπάρχει. Είναι δύσκολη η κατάσταση αυτή τη στιγμή».

Η Πυροσβεστική, για την διερεύνηση των αιτίων έχει στείλει στο σημείο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού,  το οποίο άρχισε ήδη την συλλογή στοιχείων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ