Λιποδιαλυτικές τροφές

Λιποδιαλυτικές τροφές

Κανένα τρόφιμο δεν διαθέτει την ιδιότητα να αδυνατίζει χωρίς δίαιτα. Ωστόσο, στο πλαίσιο της κατάλληλης διατροφής και της συστηματικής γυμναστικής, κάποιες τροφές μπορούν να προσφέρουν αυτό το «κάτι παραπάνω».

1. Γαλακτοκομικά: Η επαρκής πρόσληψη ασβεστίου μέσω γαλακτοκομικών μειωμένων λιπαρών και επίσης χαμηλών σε νάτριο συντελεί στην προστασία του μυϊκού ιστού και στην αναλογικά μεγαλύτερη απώλεια λίπους.

2. Δημητριακά ολικής αλέσεως: Τα αδρά επεξεργασμένα προϊόντα δημητριακών αποτελούν εξαιρετικές πηγές φυτικών ινών και αμυλούχων υδατανθράκων, τα οποία, επειδή απορροφώνται πιο αργά, διατηρούν το σάκχαρο του αίματος πιο σταθερό.

3. Ινώδη λαχανικά και χόρτα: Είναι ενεργειακά αραιά τρόφιμα, πλούσια σε νερό, φυτικές ίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά. Γεμίζουν το στομάχι με λίγες θερμίδες, προκαλώντας έτσι ταχύτερα την αίσθηση του κορεσμού.

4. Όσπρια: Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, αυξάνουν σε μεγαλύτερο βαθμό τον κορεσμό της πείνας και συμβάλλουν στην καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

5. Ξηροί καρποί και σπόροι: Παρότι είναι ενεργειακά πυκνά τρόφιμα και αποδίδουν αρκετές θερμίδες, έχουν ευεργετική επίδραση στον έλεγχο της πείνας και στο μεταβολισμό του λίπους, εφόσον δεν υπερκαταναλώνονται.

6. Ψάρια και θαλασσινά: Περιέχουν υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες, οι οποίες αυξάνουν τη θερμογένεση και ενισχύουν τις καύσεις. Τα πιο παχιά ψάρια είναι καλή πηγή ω-3 λιπαρών οξέων, που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και τη δραστικότητα της ινσουλίνης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ