Ελέγχουν 35 τμήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Ελέγχουν 35 τμήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Περισσότερες από 80 υποθέσεις ρατσιστικής βίας στις οποίες εμπλέκονται και αστυνομικοί, διερευνούν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η συντριπτική πλειονότητα των υποθέσεων αυτών αφορά σε αστυνομικά τμήματα στην Αττική και, ειδικά, στο κέντρο της Αθήνας.

Ωστόσο, αρκετές υποθέσεις τοποθετούνται από τους αξιωματικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της Αττικής, αλλά και στην επαρχία. Πιο συγκεκριμένα, καταγγελίες ελέγχονται στη Μανωλάδα Ηλείας, στο Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και στην Κόρινθο.

Ανώνατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι πάνω από 35 τμήματα βρίσκονται ήδη στο «μικροσκόπιο», ενώ δεν αποκλείεται οι «αδιάφθοροι» να…επιεσκεφθούν ξανά αστυνομικά τμήματα και τμήματα ασφαλείας στα οποία ήδη έχουν πραγματοποιήσει ελέγχους.

Το σύνθημα των αξιωματικών που διενεργούν τους ελέγχους, είναι «Δεν πάμε εκεί, όταν μας περιμένουν».

Στο στόχαστρο των ειδικών βρίσκονται αστυνομικοί που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τη Χρυσή Αυγή είτε με σχέσεις «εξυπηρέτησης» και διαπλοκής είτε με την ανοχή της δράσης της. Σε πολλές περιπτώσεις, διερευνώνται οι καταγγελίες για «σιωπηλή» υποστήριξη των μελών της φασιστικής οργάνωσης, όπως, για παράδειγμα, ρίχνοντας στον…Καιάδα καταγγελίες για ρατσισμό, επιθέσεις και εκμετάλλευση αλλοδαπών.

Πέρα από τμήματα, η επιχείρηση των «αδιάφθορων» δρα χειρουργικά και με σχέδιο, θέτοντας στο επίκεντρο των ερευνών και πρόσωπα αστυνομικών που εμφανώς διατηρούν σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή.

Έτσι, εξηγείται και το γεγονός ότι, τις τελευταίες εβδομάδες, αστυνομικοί που μέχρι πρότινος ανήκαν στη φρουρά χρυσαυγιτών βουλευτών ελέγχονται και, τελικά…τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ