Νέες κατηγορίες για τον Ρουπακιά

Νέες κατηγορίες για τον Ρουπακιά

Συμπληρωματική απολογία για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αναμένεται να κληθεί και να δώσει το επόμενο διάστημα ο 45χρονος χρυσαυγίτης Γιώργος Ρουπακιάς, δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι.

Οι ανακριτές Σπ. Γεωργουλέας και Χαρ. Παπακώστας, που χειρίζονται την έρευνα για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής αναμένεται να επεκτείνουν την κατηγορία για εγκληματική οργάνωση, που έχει ασκηθεί στον αρχηγό Νίκο Μιχαλολιάκο και στα ηγετικά στελέχη του κόμματος, σε κάθε πρόσωπο που φέρεται να συνδέεται με τις εγκληματικές επιθέσεις, οι οποίες διερευνώνται.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος συνελήφθη και προφυλακίστηκε στις φυλακές Μαλανδρίνου για τη δολοφονία του 34χρονου ράπερ, είχε απολογηθεί στην ανακρίτρια Πειραιά, πριν από την έρευνα της Εισαγγελίας του ΑΠ, που κατέληξε στην άσκηση ποινικών διώξεων για εγκληματική οργάνωση.

Η διαδικασία

Εκκρεμεί σε βάρος του η κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, για την οποία αναμένεται να απολογηθεί άμεσα, αφού μεταταχθεί στον Κορυδαλλό από τις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου έχει προφυλακιστεί.

Το ίδιο έγινε και με άλλα πρόσωπα, που ήταν συγκατηγορούμενα στην υπόθεση του Κερατσινίου, αλλά δεν είχαν απολογηθεί για εγκληματική οργάνωση.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των ανακριτών αναμένεται να μπουν καθεμία ξεχωριστά από τις 32 δικογραφίες, με επεισόδια και επιθέσεις της Χρυσής Αυγής ανά την Ελλάδα.

Για όλες αυτές τις δικογραφίες ενδέχεται όπου κρίνουν οι ανακριτές να ζητήσουν άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου των προσώπων που εμπλέκονται στις ενέργειες αυτές και συνδέονται με τη Χρυσή Αυγή.

Εάν στη συνέχεια, από την καταγραφή των κλήσεων προκύψει ότι υπήρχε προηγουμένως τηλεφωνική επικοινωνία με κάποιον από τα έξι ηγετικά στελέχη της οργάνωσης που είναι ήδη κατηγορούμενοι, τότε ενδέχεται να απαγγελθούν συμπληρωματικές κατηγορίες και γι΄ αυτές τις υποθέσεις.

Στο κατηγορητήριο των ανακριτών, που στηρίχθηκε στο πόρισμα του αντεισαγγελέα του ΑΠ Χαρ. Βουρλιώτη, στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης έχει χρεωθεί, εκτός από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα μια ακόμη δολοφονία Πακιστανού, με δύο δράστες, μεταξύ των οποίων και έναν πυροσβέστη, δύο απόπειρες δολοφονίες, καθώς επίσης εκρήξεις κ.λπ.

Ανάμεσα στις 32 δικογραφίες που εκκρεμούν συγκαταλέγονται επιθέσεις σε πάγκους μικροπωλητών με επικεφαλής τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Γιώργο Γερμενή, επιθέσεις με μολότοφ σε κομμωτήριο αλλοδαπού, με μαχαίρι σε δεκάδες άλλους αλλοδαπούς, σε στάση λεωφορείου, σε πλυντήριο αυτοκινήτων κ.λπ.

Επίσης στην Πλατεία Συντάγματος, όπου ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενής συνεπλάκη με άντρες της φρουράς του δημάρχου Γ. Καμίνη κ.λπ.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ