Σπείρα στα δίχτυα της αστυνομίας

Σπείρα στα δίχτυα της αστυνομίας

 

Τετραμελής σπείρα, η οποία επιδιδόταν σε κλοπές και διαρρήξεις, κυρίως εξοχικών κατοικιών στο Λιτόχωρο και στη Λεπτοκαρυά Πιερίας εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης.

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται τέσσερα άτομα ηλικίας 17 έως 38 ετών που ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες 19 κλοπών και διαρρήξεων, 16 εκ των οποίων σε κατοικίες.

Οι δράστες παραβιάζοντας συνήθως την είσοδο των κατοικιών ή των άλλων χώρων (ενός καταστήματος, ενός οικοπέδου και μίας τροχοβίλας) αφαιρούσαν ηλεκτρονικές συσκευές, οικιακές μικροσυσκευές, είδη ρουχισμού, τρόφιμα και άλλα αντικείμενα.

Οι αστυνομικοί ύστερα από συντονισμένες ενέργειες έκαναν έλεγχο σε όχημα που οδηγούσε ο 38χρονος και επέβαινε ο 19χρονος και βρήκαν ηλεκτρικές συσκευές, εργαλεία και καλώδια και άλλα αντικείμενα που είχαν κλαπεί.

Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από την αστυνομία 17χρονος και 31χρονος, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν, όπως και τα άλλα δύο άτομα, ως δράστες των κλοπών που είχαν διαπραχθεί στη νότια Πιερία από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου.

Η λεία των κλοπιμαίων εκτιμάται περίπου στις 30.000 ευρώ. Πολλά από τα αντικείμενα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιστράφηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης συνεχίζεται η έρευνα για την πλήρη διερεύνηση της δράσης των τεσσάρων συλληφθέντων.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ