Δεκάδες συλλήψεις στην Τρίπολη

Δεκάδες συλλήψεις στην Τρίπολη

 

 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Κοπανακίου, της Κυπαρισσίας των Γαργαλιάνων και των Φιλιατρών Μεσσηνίας, καθώς και στις περιοχές της Σκάλας και του Γυθείου Λακωνίας.

Κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων, στην Μεσσηνία έγιναν έλεγχοι σε 238 άτομα κι 128 οχήματα και στη Λακωνία ελέχθησαν 156 άτομα. Προσήχθησαν συνολικά 67 άτομα στη Μεσσηνία και 29 στη Λακωνία, ενώ συνελήφθησαν τελικά 13 και 19 άτομα αντίστοιχα.

Ειδικότερα, στη Μεσσηνία συνελήφθησαν, δύο για κλοπή, ένας αλλοδαπός για πλαστογραφία και γιατί διέμενε παράνομα στη χώρα, ένας για καταδικαστικές αποφάσεις και εννέα αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. Στην Λακωνία συνελήφθησαν, ένας για παράνομη κατοχή όπλων και βεγγαλικών, ένας αλλοδαπός, για πλαστογραφία και γιατί διέμενε παράνομα στη χώρα καθώς κι άλλοι δεκαεπτά αλλοδαποί, που διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Επιπλέον, κατά την επιχείρηση στη δυτική Μεσσηνία σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών, σε βάρος μιας 61χρονης, για εκμίσθωση ακινήτου σε αλλοδαπούς που διέμεναν παράνομα στη χώρα. Επίσης, βεβαιώθηκαν 39 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δύο παραβάσεις για επαιτεία, καθώς και δύο για παράβαση όρων και προϋποθέσεων οπλοφορίας.

Κατά την επιχείρηση στη Λακωνία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα μαχαίρι, μήκους 23 εκατοστών, ένα μαχαίρι τύπου «πεταλούδα», μήκους 22 εκατοστών, 17 κροτίδες κι ένα πλαστό δελτίο αίτησης ασύλου αλλοδαπού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμοδίους κατά τόπο εισαγγελείς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ