Σύλληψη για διακίνηση μεταναστών

Σύλληψη για διακίνηση μεταναστών

Ο 38χρονος Πολωνός διευκόλυνε τις μετακινήσεις τους, ενώ παράλληλα τους προμήθευσε με πλαστά Πολωνικά διαβατήρια και κάρτες επιβίβασης.

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα του αερολιμένα Κέρκυρας ακόμη μια υπόθεση διακίνησης Σύριων παράνομων μεταναστών, από έναν 38χρονο Πολωνό, μέσω του αεροδρομίου της Κέρκυρας Ι. Καποδίστριας.

Ο 38χρονος Πολωνός διευκόλυνε τις μετακινήσεις των  παράνομων μεταναστών, ενώ παράλληλα τους προμήθευσε με πλαστά Πολωνικά διαβατήρια και κάρτες επιβίβασης.

Ο 38χρονος Πολωνός συνελήφθη χθες το μεσημέρι από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος αερολιμένα Κέρκυρας και όπως διαπιστώθηκε είχε διευκολύνει με σειρά ενεργειών, την απόπειρα δύο αλλοδαπών Συριακής καταγωγής, ηλικίας 24 και 14 ετών, να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στην Πολωνία.

Οι αστυνομικοί που εντόπισαν τους δύο Σύριους, χθες το μεσημέρι, βρήκαν στην κατοχή τους πλαστά διαβατήρια Πολωνικών Αρχών, καθώς και κάρτες επιβίβασης που τους είχε προμηθεύσει ο 38χρονος Πολωνός.

Σε βάρος του 38χρονου σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για το αδίκημα της διευκόλυνσης εξόδου από την χώρα μη νόμιμων μεταναστών, ενώ σε βάρος των δύο Σύριων που επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής επιστροφής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ