Μία ελληνική εταιρεία ανάμεσα στις 50 του διαγωνισμού

Μία ελληνική εταιρεία ανάμεσα στις 50 του διαγωνισμού

 

Ανακοινώθηκαν ήδη οι 50 υποψηφιότητες που προκρίθηκαν, από σύνολο 262 που κατατέθηκαν, στο διαγωνισμό ιδεών “@diversity European Idea Competition” και οι οποίες θα διεκδικήσουν τις επόμενες ημέρες ένα από τα 15 βραβεία του διαγωνισμού. Mέσα σε αυτές και μία ελληνική εταιρεία.

Η Museotechiniki, με έδρα την Αθήνα, έχει ως στόχο την ανάπτυξη και παροχή σύγχρονων λύσεων στον τομέα της διαχείρισης πολιτιστικών αγαθών.

Ο διαγωνισμός ιδεών «@diversity» αναζητά φρέσκες και καινοτόμες ιδέες για την ευρωπαϊκή πολιτιστική βιομηχανία, οι οποίες να εφαρμόζουν Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ICT) για τη δημιουργία, την προσβασιμότητα, τη διάδοση και/ ή τη χρηματοδότηση πολιτιστικών προϊόντων.

Η Museotechniki κατέθεσε πρόταση, με τίτλο: “museofabber.com – Access to printable museum collections.” Η πρόταση της επιλέχθηκε να διαγωνιστεί στην κατηγορία “Access Culture” και αφορά στην ανάπτυξη διαδικτυακής πλατφόρμας διαχείρισης ψηφιακών αρχείων τρισδιάστατων αναπαραστάσεων τεκμηρίων πολιτιστικής κληρονομιάς, παρέχοντας, ταυτόχρονα, δυνατότητα τρισδιάστατης εκτύπωσης και διάθεσης αντιγράφων.

Το @diversity High Level Jury αναμένεται να συνεδριάσει και να επιλέξει τους 15 συνολικά τελικούς νικητές (3 ανά κατηγορία διαγωνισμού).

Οι νικητές θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, 04 Νοεμβρίου 2013.

Ο Μανιάτης Νικόλαος, ιδρυτής και Managing Director, ανέφερε: «Η επιτυχία αυτή, ανεξάρτητα από την όποια τελική επιλογή της διοργάνωσης, αποτελεί την καλύτερη ίσως αφορμή εντατικοποίησης των προσπαθειών μας για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχουν οι τεχνολογίες τρισδιάστατης εκτύπωσης στην προστασία και ανάδειξη έργων πολιτισμού. Είμαι σε αναμονή των τελικών αποτελεσμάτων».

Μέρος της έρευνας και προετοιμασίας που έχει γίνει ως σήμερα από την Museotechniki στο πεδίο εφαρμογής της τρισδιάστατης εκτύπωσης για την κάλυψη αναγκών της πολιτιστικής διαχείρισης, θα παρουσιαστεί σε σχετικό σεμινάριο στις 23/10/2013 στο Eindhoven της Ολλανδίας, στο πλαίσιο του 3ου 3D Printing Event.

Πηγή: metrogreece.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ