Το πόρισμα Βουρλιώτη

Το πόρισμα Βουρλιώτη

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα των 9 σελίδων που συνέταξε ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής,τεκμηριώνεται με στοιχεία ότι το συγκεκριμένο κόμμα συνιστά ενεργή εγκληματική οργάνωση που δρα από το 1987 μέχρι σήμερα με στρατιωτική δομή, με ιεραρχία και διακλαδώσεις σε όλη τη χώρα, αρχηγό στα πρότυπα του “Führerprinzip” τον Νίκο Μιχαλολιάκο και υπαρχηγό τον Χρήστο Παππά. Η οργάνωση εμπλέκεται σε τουλάχιστον 10 κακουργηματικές πράξεις, ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, ανάμεσα στις οποίες και η εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ γίνεται λόγος για ενδείξεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος αλλά και εκβιασμούς, σύμφωνα με τις καταθέσεις μαρτύρων, πρώην χρυσαυγιτών και θυμάτων αλλά και από τις τηλεφωνικές  συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ.

 

 

Ο “führerprinzip”

 

 «Γνώριζε, οργάνωνε και συντόνιζε τα πάντα, σε μια οργάνωση που είχε συνωμοτικούς κανόνες και πανελλήνια δράση»  αναφέρει το πόρισμα που αποδίδει ηγετικό ρόλο στον  γενικό  γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο .Το «διευθυντήριο», όπως λένε οι αρχές, αποφάσιζε, ο σκληρός πυρήνας μετέφερε τις εντολές στους λεγόμενους «πυρηνάρχες» και εκείνοι οργάνωναν τις δράσεις.

 

Αυστηρή ιεραρχία

 

Ο κ. Χ. Βουρλιώτης  περιγράφει την εσωτερική δομή και οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες χαρακτηρίζεται ως ναζιστικού τύπου με δομή, ιεραρχία, αυστηρές εντολές, σκληρή πειθαρχία και απαρέγκλιτη τήρηση των εντολών. Υπαρχηγός ο Νίκος Παππάς. Στον σκληρό πυρήνα της «εγκληματικής οργάνωσης», όπως χαρακτηρίζεται η Χρυσή Αυγή βρίσκονται οι βουλευτές που συνελήφθησαν.

 

Χαμηλότερα στην ιεραρχία βρίσκονται μεσαία στελέχη του κόμματος που χαρακτηρίζονται ως «πυρηνάρχες» και είναι κατά τόπο υπεύθυνοι σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, η δράση της οργάνωσης ξεκινά από το 1987 και στην πορεία κλιμακώνεται με αντιδημοκρατικό τρόπο, ναζιστικό περίβλημα και ιδεολογία.

 

Οι ανήλικοι

Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπήρξε εκτεταμένη στρατολόγηση ανηλίκων, ειδικά στο λεκανοπέδιο της Αττικής, όπου είχε συγκροτηθεί ομάδα νεαρών με την ονομασία «Κένταυρος». Τα παιδιά αυτά στρατολογούνταν εκπαιδεύονταν και υπόκεινταν σε σκληρή ναζιστική προπαγάνδα, προκειμένου να προετοιμαστούν για τη στελέχωση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής.

 

Πόλεμος με την αλβανική μαφία

Ένα ακόμα εντυπωσιακό όσο και ανατριχιαστικό στοιχείο που καταγράφεται στο πόρισμα είναι η ενεργή εμπλοκή και διασύνδεση της Χρυσής Αυγής με το οργανωμένο ποινικό έγκλημα. Πιο συγκεκριμένα, ο αντεισαγγελέας μετά από την επεξεργασία των στοιχείων διαπίστωσε τη διασύνδεση στελεχών της Χρυσής Αυγής με κυκλώματα προστασίας της νύχτας. Ενδεικτικά αναφέρεται η δράση μελών του κόμματος στην περιοχή του Κορυδαλλού, όπου τα στελέχη της Χ.Α. είχαν ανοιχτό πόλεμο με άτομα αλβανικής καταγωγής για την προσφορά «προστασίας» σε μαγαζιά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ