Μήνυσαν τον λιμενάρχη Πειραιά οι πλοηγοί

Μήνυσαν τον λιμενάρχη Πειραιά οι πλοηγοί

Μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Πειραιά, εναντίον του κεντρικού λιμενάρχη Πειραιά κατέθεσε η Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών.

Αφορμή, όπως τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Α. Βασιλάκος, στάθηκε η απόφαση του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά, να επιτρέψει υπό προϋποθέσεις και για λόγους ανωτέρας βίας, τον κατάπλου και απόπλου πλοίων, χωρίς την επιβίβαση μέσα σε αυτά πλοηγού, στη διάρκεια της 48ωρης απεργίας των πλοηγών.

Ο κεντρικός λιμενάρχης Πειραιάς μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το θέμα, τόνισε ότι εντολή του υπουργείου Ναυτιλίας ήταν να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στους κατάπλους πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς στην απεργία των πλοηγών, συμμετείχαν με τετράωρες στάσεις εργασίας και τα ρυμουλκά.

Πρόσθεσε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις το λιμεναρχείο έχει το δικαίωμα υπό προϋποθέσεις, να θέσει σε ισχύ τις νομοθετικές διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία των πλοηγικών σταθμών αλλά και του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου, για έκτακτες περιπτώσεις, ενώ για το θέμα ενημερώθηκε και ο προϊστάμενος της εισαγγελικής αρχής Πειραιά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ