Από την Κρήτη στο υπ. Εργασίας

Από την Κρήτη στο υπ. Εργασίας

Παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν το μεσημέρι η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κρήτης για το καυτό θέμα του επιδόματος τους χειμερινούς μήνες.

Η πτήση που θα μεταφέρει τους συνδιλακιστές στην Αθήνα αναχωρεί σε λίγο από το Ηράκλειο.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ΕΚΗ:

“Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου από ψήφισης του νόμου, είχε αντιταχθεί και είχε προειδοποιήσει για τις καταλυτικές συνέπειες που θα προκαλέσει άμεσα στο 95% των εποχικά ανέργων του Τουρισμού με την λήξη της τρέχουσας Τουριστικής περιόδου.

Οι πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Εργασίας νομοθέτησαν και επιμένουν στην εφαρμογή του (όσο δεν τροποποιούν) έναν νόμο – καταδίκη των εποχικά ανέργων που θα κληθούν να επιβιώσουν τον Χειμώνα χωρίς ένα στοιχειώδες δίχτυ ασφαλείας.

Ο Ν.3986 όχι μόνον εξαφανίζει κάθε πρόσχημα κοινωνικής στήριξης της εποχικής ανεργίας, αλλά επιπλέον τιμωρεί όσους εργάζονταν και ασφαλίζονταν για 5 ή 6 μήνες απασχόλησης αντί της στοιχειώδους των 100 ημερών. Οι παραπάνω αντί να τους δοθεί κίνητρο για την ειλικρινή ασφάλιση – απασχόληση επ’ ωφελεία των Ταμείων, θα τιμωρηθούν περισσότερο και για μεγαλύτερο διάστημα, από την υπέρβαση του πλαφόν των 450 ( 400 από το 2014) ημερών επιδότησης της ανεργίας τους.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείουσε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επισιτισμού – Τουρισμού και τα ΕργατικάΚέντρα της περιφέρειας στις περιοχές των οποίων υπάρχει υψηλή συγκέντρωση εργαζομένων στον Τουρισμό και θα θιγούν το προσεχές διάστημα από την εφαρμογή του Ν. 3986/11 από την απώλεια της εποχικής επιδότησης ανεργίας τους θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29 Αθήνα) την ΤΕΤΑΡΤΗ 25/9 και ώρα 12:00″.

Πηγή: cretalive.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ