Έφοδοι στα Σώματα Ασφαλείας

Έφοδοι στα Σώματα Ασφαλείας

Αναβρασμός επικρατεί στα Σώματα Ασφαλείας, καθώς εντείνονται οι έλεγχοι και πραγματοποιούνται νέες έφοδοι σε γραφεία της Χρυσής Αυγής και σε αστυνομικά τμήματα για τις σχέσεις αξιωματικών με τη Χρυσή Αυγή.

Μετά τις «καρατομήσεις» ανώτατων και ανώτερων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. η Κατεχάκη εμφανίζεται έτοιμη να συνεχίσει τους ελέγχους σε αστυνομικά τμήματα και σε συλλήψεις σε όλη την Ελλάδα. Το μήνυμα της μηδενικής ανοχής απέναντι στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής και σε αξιωματικούς που διατηρούν σχέσεις με το κόμμα απέστειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Ο Νίκος Δένδιας κατά τη χθεσινή ενημέρωση του προέδρου της Δημοκρατίας για το θέμα των φαινομένων βίας από τη Χρυσή Αυγή είπε ότι «η ΕΛ.ΑΣ. δεν θα επιτρέψει να υπάρξει οιαδήποτε σκιά πάνω από τις δραστηριότητές της».

Ωστόσο, παρείχε στήριξη στους αστυνομικούς που εκτελούν το καθήκον τους. «Η απόλυτα συντριπτική πλειοψηφία των ανδρών και γυναικών της ΕΛ.ΑΣ. κάνει τη δουλειά της με αυταπάρνηση και υπό δυσχερέστατες συνθήκες, με μισθούς που δεν ανταποκρίνονται με κανέναν τρόπο στο έργο το οποίο παρέχουν και είναι απόλυτα αφοσιωμένοι στο καθήκον τους» ανέφερε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Την ίδια στιγμή οι άνδρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν φύλλο και φτερό τις υποθέσεις που ανέλαβε το Αστυνομικό Τμήμα της Νίκαιας. Χθες μία ημέρα μετά την μετάθεση του αστυνομικού διοικητή η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποίησε έφοδο στο Α.Τ. Νίκαιας προκειμένου να ελέγξει τις καταγγελίες αλλοδαπών ότι εκβιάζονταν από αστυνομικούς. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εξετάζουν, παράλληλα, αν οι αστυνομικοί που καταγγέλλονται δρούσαν σε συνεργασία με μέλη της Χρυσής Αυγής, στο πλαίσιο της γενικότερης έρευνας που έχει ζητήσει ο Νίκος Δένδιας.

Στο Αγρίνιο οι αστυνομικοί πραγματοπ��ίησαν έρευνα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και συνέλαβαν τον πρώην φρουρό του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κώστα Μπαρμπαρούση, που πλέον κατηγορείται για κατοχή πυρομαχικών. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 45χρονος αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν συνόδευσε τον Κώστα Μπαρμπαρούση στην επίθεση στην λαϊκή αγορά Μεσολογγίου. Τότε οι χρυσαυγίτες είχαν προκαλέσει ζημιές και είχαν προπηλακίσει μετανάστες που διατηρούσαν πάγκο στη λαϊκή.

Οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν βρήκαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής το αστυνομικό καπέλο, το κράνος και τις δύο καλαμίδες της αστυνομικής διμοιρίας του 45χρονου, καθώς και φυσιγγιοθήκη με 15 κυνηγετικά φυσίγγια που ανήκουν στον ίδιο. Κατά τον ίδιο έλεγχο κατασχέθηκαν 30 ασπίδες, 2 κράνη μοτοσικλέτας, 15 δάδες, 11 κοντάρια με σημαίες, τρεις ξύλινοι ράβδοι, 5 στιλιάρια και ένα τσεκούρι.

Σε έλεγχο σε σπίτι 40χρονου χρυσαυγίτη στο Ρέθυμνο βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μικρό οπλοστάσιο. Άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) έκαναν έρευνα και βρήκαν ένα πολεμικό ντουφέκι τύπου Μ-16, ένα αεροβόλο, έναν γεμιστήρα, έναν ταχυγεμιστήρα χωρητικότητας 90 σφαιριδίων, 9 πλήρη και εύχρηστα φυσίγγια πυροβόλου όπλου διαμετρήματος 9 mm, ένας πτυσσόμενος σουγιάς, ένα δερμάτινο μαστίγιο, ένα χακί γιλέκο με θήκες γεμιστήρων και πιστολιού, έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής και 18 ξύλινα κοντάρια 128 εκατοστών το καθένα με σημαία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος παραδέχθηκε ότι έκανε παρεμβάσεις στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα αστυνομικής ανοχής απέναντι στη βία μελών της Χρυσής Αυγής αλλά έπεσαν στο κενό. «Την τελευταία τριετία υπάρχουν πάμπολλα περιστατικά στα οποία συνάδελφοι επέδειξαν ανοχή σε κρούσματα βίας από μελή της Χρυσής Αυγής» είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο Χρήστος Φωτόπουλος.

Έλεγχοι σε Στρατό-Λιμενικό

Η εντολή ελέγχου για διασυνδέσεις αξιωματικών με μέλη της Χρυσής Αυγής μεταφέρθηκε και στα υπόλοιπα σώματα ασφαλείας. Έτσι στο Λιμενικό με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας, Μιχάλη Βαρβιτσιώτη διενεργείται έλεγχος από την Υπηρεσία Εσωτερικών προκειμένου να ελέγξει άμεσα αξιωματικούς εάν υπάρχουν ανάλογες καταγγελίες για διασυνδέσεις με στελέχη της Χρυσής Αυγής. Τις τελευταίες ημέρες η Υπηρεσία διενεργεί ελέγχους και αν υπάρξουν καταγγελίες θα τεθούν στο μικροσκόπιο της έρευνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έρευνα διενεργείται και στις Ένοπλες Δυνάμεις προκειμένου να εξεταστεί εάν εν ενεργεία ή απόστρατοι αξιωματικοί διατηρούν στενές σχέσεις με τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Έρευνα και για τον «ψυχίατρο» της Χρυσής Αυγής

Κατεπείγουσα έρευνα για τις καταγγελίες του διευθυντή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής Θεόδωρου Μεγαλοοικονόμου, ότι συνάδελφός του, διευθυντής μίας εκ των εννέα κλινικών του ιδρύματος είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής και χορηγεί πιστοποιητικά ψυχικής κατάστασης για την έκδοση αδειών οπλοφορίας ξεκινάει ο διοικητής του ιδρύματος με εντολή του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

«Το ΨΝΑ έχει τη θλιβερή πρωτοτυπία να έχει ως διευθυντή ενός από τα 9 ψυχιατρικά του τμήματα έναν ανοιχτά δηλωμένο νεοναζί, και μάλιστα κατ’ ανάθεσιν από το ΔΣ. Δεν πρόκειται για απλό και “παρασυρμένο” ή “αφελή” οπαδό. Υπάρχουν βίντεο με ομιλίες του (λόγω της συμμετοχής του με την ΧΑ στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές) σε συγκεντρώσεις της εγκληματικής οργάνωσης που συνοδεύονται από τον κλασικό ναζιστικό χαιρετισμό. Υπάρχει η ιντερνετική του αλληλογραφία με την οποία την εκθειάζει (και όχι μόνο). Υπάρχουν συμμετοχές του σε εκπομπές σε διάφορα κανάλια όπου εξυμνεί τη Χρυσή Αυγή και τη χούντα», αναφέρει ο διευθυντής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής.

Ο κ. Μεγαλοοικονόμου καταγγέλλει ακόμη ότι «υπάρχει η ιστορία με τις άδειες οπλοφορίας, που αν και εξετάστηκε από το ΔΣ (με μεγάλη καθυστέρηση, ενός έτους, από τότε που καταγγέλθηκε), η όλη έρευνα, με τον τρόπο που έγινε, αδυνατούσε να ανιχνεύσει τον αριθμό, τους (μη καταγεγραμμένους) τρόπους χορήγησης και τους αποδέκτες των διαφόρων πιστοποιητικών ψυχικής κατάστασης για την έκδοση αδειών οπλοφορίας» και καταλήγει με το ερώτημα: «Αν η επόμενη δολοφονία από χρυσαυγίτη διαπραχθεί με πυροβόλο όπλο, δεν θα γίνει γενικά “θέμα” και δεν θα αναρωτιόμαστε όλοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής “ποιος του έδωσε το πιστοποιητικό ψυχικής κατάστασης για να βγάλει την άδεια οπλοφορίας”;».

Η έρευνα που έχει διατάξει ο υπουργός θα επικεντρωθεί αρχικά στο αν ευσταθούν οι καταγγελίες και αν οι δηλώσεις του συγκεκριμένου ψυχιάτρου που φέρεται ότι έκανε συνάδουν με την ιδιότητά του.

Να σημειωθεί ότι την Δευτέρα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε την μετακίνηση του προϊσταμένου του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο οποίος είναι αρμόδιος για την έκδοση αδειών οπλοφορίας.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ