Εργαζόμενοι ΕΛΒΟ: Όχι στην ιδιωτικοποίηση

Εργαζόμενοι ΕΛΒΟ: Όχι στην ιδιωτικοποίηση

Την κατηγορηματική αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) επαναλαμβάνει με σημερινή -εξασέλιδη- ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρεία, ενώ παράλληλα καταλογίζει στην κυβέρνηση προχειρότητα και βιασύνη στη λήψη αποφάσεων, αλλά και “συστηματική παραπληροφόρηση” για το θέμα.

Στην ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για παρουσίαση “κατά παραγγελία ‘οικονομικών εκθέσεων’ ειδικών και αδρά πληρωμένων ‘συμβούλων’, οι οποίες” -όπως ισχυρίζονται- “ως εκ θαύματος παρουσιάζουν ως ζημιογόνες και μη διατηρήσιμες ακόμη και βιομηχανίες όπως η ΕΛΒΟ, που έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στην αμυντική θωράκιση της χώρας”.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι θέτουν σειρά ερωτημάτων για τις επιλογές που έγιναν σε ό,τι αφορά την ΕΛΒΟ, διερωτώμενοι -μεταξύ άλλων- γιατί το δημόσιο δεν συμμετείχε στην αποφασισμένη από το ίδιο αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, “όπως είχε εκ του νόμου υποχρέωση”, αλλά και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις από το κλείσιμο της βιομηχανίας στην προμήθεια και τους εξοπλισμούς του ελληνικού στρατού και του δημοσίου.

Οι εργαζόμενοι ζητούν ακόμη απαντήσεις για τα εξής ζητήματα: τι συνέβη με τη συμμετοχή της ΕΛΒΟ στην κατασκευή των αρμάτων “Leopard” για λογαριασμό αραβικών κρατών και τι θα γίνει με την υπόθεση της σύμβασης προμήθειας του Ιρακινού στρατού με οχήματα διαφόρων τύπων, που επρόκειτο να αποφέρει στην ΕΛΒΟ έσοδα της τάξης των 200 εκατ. ευρώ.

“Είναι δεδομένο ότι επιχειρείται κλείσιμο της ΕΛΒΟ, χωρίς να έχει γίνει εκείνη η αναγκαία και σοβαρή μελέτη του συνόλου των επιπτώσεων, οικονομικών και άλλων, που κάθε υπεύθυνος και σοβαρός κυβερνήτης έχει την υποχρέωση να λάβει υπόψη του, πριν από μια τέτοια βιαστική και πρόχειρη απόφαση. Δεν είναι όλα μόνο νούμερα. Η ΕΛΒΟ επιτελεί έργο εθνικής σημασίας, υποστηρίζοντας το σέρβις, τα ανταλλακτικά και τις ανακατασκευές των οχημάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ