Εξαρθρώθηκε εγκληματική σπείρα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική σπείρα

Σε τρεις συλλήψεις, δύο ανδρών και μίας γυναίκας,  προχώρησαν οι αστυνομικοί  του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε Νίκαια και Γλυφάδα, οι οποίοι κατηγορούνται –κατά περίπτωση- για απόπειρα δολοφονίας και απλή συνέργεια σε απόπειρα δολοφονίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τρεις ημεδαποί, δύο άνδρες ηλικίας 30 και 59 ετών και μία γυναίκα ηλικίας 29 ετών κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση, της απλής συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και της παράβασης του Νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών ο 30χρονος πρώτες πρωινές ώρες της 14-9-2013 στη Νίκαια, επιβαίνων σε μοτοσυκλέτα, πυροβόλησε τουλάχιστον δύο φορές, σε βάρος ενός 37χρονου άνδρα, ο οποίος επίσης επέβαινε σε μοτοσυκλέτα, με σκοπό να τον δολοφονήσει, χωρίς όμως να το επιτύχει, διότι αστόχησε.

Την 20-9-2013 στη Γλυφάδα, ο 30χρονος, επιχείρησε εκ νέου να πυροβολήσει τον 37χρονο, ο οποίος όμως τον αντελήφθη και συνεπλάκη μαζί του.

Μετά τη συμπλοκή ο 30χρονος τράπηκε σε φυγή, αλλά εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.

Στην περιοχή εντοπίσθηκε και συνελήφθη η 29χρονη γυναίκα, σύζυγος του 30χρονου, η οποία τον αναζητούσε προκειμένου να τον παραλάβει και να τον φυγαδεύσει από το σημείο.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Στην κατοχή του 30χρονου ένα πτυσσόμενο κλομπ και σημειώσεις με οδηγίες για την κατασκευή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών.

Ενώ, στη κατοχή του 59χρονου -πατέρα του 30χρονου άνδρα- βρέθηκε ένα πιστόλι με γεμιστήρα με επτά φυσίγγια, 66 φυσίγγια, δύο γεμιστήρες, δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα και τρεις συσκευές ασύρματης επικοινωνίας. Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Σημειώνεται ότι ο 30χρονος είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 14 ετών για ληστείες και είχε αποφυλακισθεί το 2010 με περιοριστικούς όρους.

Ο 37χρονος είναι έγκλειστος στο κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, στο οποίο εκτίει ποινή κάθειρξης 13 ετών για ληστείες χρηματαποστολών και ήταν εκτός φυλακής με άδεια εννέα ημερών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ