Συνάντηση Ιερώνυμου-Σούρλα

Συνάντηση Ιερώνυμου-Σούρλα

Η πραγματοποίηση σύσκεψης στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, άμεσα, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων (υπουργεία Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης κλπ) για το ζήτημα των αστέγων, αποφασίστηκε στη συνάντηση που είχε ο γ.γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γεώργιος Σούρλας, με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο.

Όπως επισήμανε ο κ. Σούρλας, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το θέμα των αστέγων και «κοινή διαπίστωση ήταν ότι η ύπαρξη αστέγων, και ιδιαίτερα εκείνων που διαβιούν σε δημόσιους ή εξωτερικούς χώρους και βρίσκονται εκτεθειμένοι στις άσχημες καιρικές συνθήκες, στη βία και στην πείνα, χωρίς τις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής, δεν προσιδιάζει με τον πολιτισμό μας, την κοινωνική δικαιοσύνη, ούτε και με τη χριστιανική πίστη».

Όπως αναφέρθηκε κατά τη συνάντηση, το φαινόμενο αυτό «προσβάλλει κάθε έννοια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της κοινωνικής ευαισθησίας, και καθιστά επιτακτική την ανάγκη για λήψη μέτρων άμεσης απόδοσης για την αντιμετώπιση του τεράστιου αυτού κοινωνικού προβλήματος».

Τέλος, ο γ.γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο το οποίο επιτελεί η Εκκλησία σε όλη τη χώρα και προσωπικά ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, τον οποίο χαρακτήρισε «άοκνο συμπαραστάτη των φτωχών και των αδυνάτων».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ