Ψάχνουν τον εντολέα του φόνου

Ψάχνουν τον εντολέα του φόνου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ελληνικής αστυνομίας για την πλήρη διαλεύκανση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από το μέλος της Χρυσής Αυγής. Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ μπαίνουν τα τηλεφωνήματα που προηγήθηκαν του φονικού.

Οι αξιωματικοί της ΕΥΠ προσπαθούν να εντοπίσουν μέσα από το βαλιτσάκι το όποιο καταγράφει τις συνομιλίες αλλά και τα μηνύματα κειμένων των κινητών τηλεφώνων, αυτούς ή αυτόν που τηλεφώνησε στον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα και του είπε να στήσει ενέδρα στον άτυχο νεαρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος άντρας δέχτηκε περισσότερες από μία κλήσεις πριν μεταβεί στο σημείο της δολοφονίας. Τη Δευτέρα αναμένονται περισσότερα και πιο συγκεκριμένα στοιχεία, αφού θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επεξεργασίας των τηλεφωνικών δεδομένων.

Σκοπός των αστυνομικών είναι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, εάν βέβαια υπάρχουν, οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι το τηλεφώνημα ή τα τηλεφωνήματα έγιναν πιθανότατα από κάποιον από τους δύο που βρίσκονταν στην καφετέρια και αντάλλαξαν έντονες ματιές με τον 34χρονο, την ώρα που έβλεπαν το ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό και όταν ο Παύλος Φύσσας βγήκε στο δρόμο, τους περίμεναν ήδη περίπου 20 άτομα και άρχισε ο διαπληκτισμός, κατά τη διάρκεια του οποίου έφτασε στο σημείο ο 45χρονος και μαχαίρωσε τον 34χρονο.

Έχει ξεκαθαριστεί πλέον, ότι ο δράστης ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά για να πάει στο σημείο που ήταν ο 34χρονος και οι φίλοι του. Άλλωστε αυτό το κατέθεσε και η σύζυγος του, η οποία λέει ότι ο άνδρας της έβλεπε το ποδόσφαιρο στο σπίτι, όταν του τηλεφώνησαν και έφυγε άρον άρον.

Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ στον εργασιακό χώρο του δράστη

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ στους χώρους όπου σύχναζε και εργάζονταν ο 45χρονος δολοφόνος. Οι αξιωματικοί της αστυνομίας προσπαθούν να περισυλλέξουν οποιοδήποτε στοιχείο το οποίο θα μπορέσει να βοηθήσει και θα τους φέρει πιο κοντά στους, πιθανόν, εντολείς του δράστη.

Ο 45χρονος εργαζόταν στην ιχθυόσκαλα σαν οδηγός βυτιοφόρου και το καλοκαίρι έκανε διανομές σε τουριστικά νησιά. Τελευταία, εργαζόταν σε εταιρεία πετρελαιοειδών ως οδηγός βυτιοφόρου.

Συνεχής ενημέρωση του πρωθυπουργού από τον Δένδια

Ο υπουργός Προστασίας του πολίτη βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον πρωθυπουργό και τον ενημερώνει διαρκώς για τα ευρήματα της έρευνας. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ζητήσει από τον υπουργό του, να ενημερώνεται πλήρως και συνεχώς για την πορεία της έρευνας και των ευρημάτων αυτής.

Ο Νίκος Δένδιας είχε άλλωστε χθες και συνάντηση με τον πρωθυπουργό ώστε να συζητήσει τα μέτρα εναντίον της ακροδεξιάς. Ο Αντώνης Σαμαράς θέλει την άμεση εφαρμογή των όσων θα αποφασιστούν προκειμένου η κυβέρνηση να δείξει την αποφασιστικότητας της απέναντι στις βίαιες και δολοφονικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής.

 

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ