Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μαστροπών

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μαστροπών

Εξαρθρώθηκε οργάνωση που δραστηριοποιείτο στη σωματεμπορία και τη σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών, με τη σύλληψη τεσσάρων μελών της.

Ύστερα από καταγγελία 23χρονης από τη Μολδαβία και διερεύνηση της υπόθεσης από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, εξακριβώθηκε ότι μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν αλλοδαπές γυναίκες στις χώρες προέλευσής τους και εκμεταλλευόμενοι τη δεινή οικονομική κατάστασή τους, με την υπόσχεση ότι θα τις φέρουν στη χώρα μας για να εργασθούν, αποσπούσαν τη συναίνεσή τους και τις μετέφεραν στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται σε οίκους ανοχής, παρακρατώντας, σε πολλές περιπτώσεις, το σύνολο των εισπράξεών τους.

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες σε Αθήνα και Άργος, εντοπίσθηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες. Πρόκειται για έναν Ρουμάνο 32 ετών, μία γυναίκα 31 ετών από τη Μολδαβία, έναν 52χρονο και μία 60χρονη. Επίσης, αναζητούνται δύο άτομα, ενώ, στο κύκλωμα συμμετείχε ένας 27χρονος Ρουμάνος, ο οποίος είναι έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της σωματεμπορίας, της αρπαγής, της απειλής, της οπλοκατοχής και της πλαστογραφίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παράλληλα, διενεργήθηκε έλεγχος σε οίκο ανοχής στο Άργος και προσήχθησαν δύο γυναίκες από τη Μολδαβία, θύματα της οργάνωσης.

Στις παθούσες αλλοδαπές παρασχέθηκε, άμεσα, αρωγή και προστασία από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων και φιλοξενούνται σε ξενώνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Σχετικό αίτημα χαρακτηρισμού τους ως θυμάτων εμπορίας ανθρώπων θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ