Αμετανόητος και κυνικός ο δράστης

Αμετανόητος και κυνικός ο δράστης

Το κουβάρι του άγριου φονικού στο Κερατσίνι προσπάθησε να ξετυλίξει ο 45χρονος δράστης κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του στην ασφάλεια. Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα που κάρφωσε δύο φορές με μαχαίρι στην καρδιά τον άτυχο 34χρονο οδηγήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λίγο μετά τις 20:30 στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, μαζί με τη σύζυγό του, την ξαδέλφη της γυναίκας του και τον πρόεδρο της Τοπικής Οργάνωσης της Χ.Α.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχθηκε πως τον πήραν τηλέφωνο για να πάει στο «φονικό ραντεβού». O δράστης εμφανίστηκε αμετανόητος και κυνικός. «Με πήραν τηλέφωνο να πάω να σκοτώσω», φέρεται να υποστήριξε ο 45χρονος.

«Επισκεπτόμουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής πέντε ως δέκα φορές τον μήνα. Δεν ήμουν όμως μέλος της. Όταν βγήκα από την καφετέρια και πήγα προς το αυτοκίνητό μου, με περικύκλωσαν πολλά άτομα κι έβγαλα το μαχαίρι, για να αμυνθώ…», ισχυρίστηκε ο 45χρονος ο οποίος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο το πρωί στις 9.

Βαρύ το κατηγορητήριο

Ο δράστης κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά άσκησε δίωξη και στη γυναίκα του 45χρονου καθώς και στην ξαδέλφη της.

Οι δύο γυναίκες κατηγορούνται για ψευδορκία και για απόκρυψη στοιχείων, ενώ ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, για παράβαση του νόμου περί όπλων. Η σύζυγος και η ξαδέλφη της, είχαν παραπλανήσει τους άντρες της ΕΛΑΣ καταθέτοντας ψευδώς ότι μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πέταξαν σε κάδο απορριμμάτων έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν στο σπίτι του δολοφόνου.

Στη συνέχεια και μετά από νέα έρευνα της αστυνομίας αποδείχθηκε ότι η σύζυγος του δράστη και η εξαδέλφη της προσπάθησαν να κρύψουν υλικά που βρίσκονταν στο σπίτι του δολοφόνου μεταφέροντάς τα στον επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, ενώ δήλωσαν στους άνδρες της αστυνομίας ότι τα είχαν πέταξαν…

Από την αστυνομική έρευνα στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Χ.Α. Πειραιά βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πτυσσόμενο γκλομπ. Αιτία για την οποία συνελήφθη ο επικεφαλής της Χ.Α. με κατηγορία την παράβαση του νόμου περί όπλων.

Οι τρεις συλληφθέντες που τους βαρύνουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, αναμένεται να οδηγηθούν στις 3 το μεσημέρι στον ανακριτή στην Εισαγγελία Πειραιά, προκειμένου να απολογηθούν.

Αυτός είναι ο δολοφόνος

Διέμενε στη Νίκαια, είναι πατέρας δύο παιδιών. Εργαζόταν στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου ως υπάλληλος σε ιχθυοπωλεία που ανήκαν σε συγγενείς του. Προσφάτως εργαζόταν σε εταιρεία πετρελαιοειδών ως οδηγός βυτιοφόρου που έκανε διανομές σε τουριστικά νησιά.

Κανένα δικηγορικό γραφείο δεν θέλησε να αναλάβει την υπεράσπιση του δράστη

Ενδεικτικό του κλίματος, είναι ότι κανένα από τα δικηγορικά γραφεία της πόλης του Πειραιά δεν θέλησε να αναλάβει την υπεράσπιση του δράστη. Έτσι, η εισαγγελία απεύθυνε σε δικηγορικό γραφείο της Αθήνας, που ζήτησε να μη δημοσιευτεί το όνομά του.

Άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Η αστυνομία έχει ζητήσει άρση απορρήτου για να διαπιστωθεί αν υπήρξαν τηλεφωνικές συνεννοήσεις μεταξύ των ατόμων που επιτέθηκαν στον 34χρονο, ανάμεσά τους και του δράστη, πριν από το έγκλημα.

 

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ