Τελευταίο «αντίο» στον Π. Φύσσα

Τελευταίο «αντίο» στον Π. Φύσσα

Σε κλίμα συγκίνησης και βαριάς θλίψης και οργής αναμένεται να αποχαιρετήσουν σήμερα τον Παναγιώτη Φύσσα στενοί συγγενείς, φίλοι αλλά και πλήθος κόσμου. Η κηδεία του 34χρονου, που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ το βράδυ της Τρίτης από τον 45χρονο χρυσαυγίτη στο Κερατσίνι, θα γίνει στις 11:00 το πρωί στο νεκροταφείο Σχιστού.

 

Από χθες συρρέουν δεκάδες πολίτες και φίλοι του στην οδό Παναγή Τσαλδάρη όπου έπεσε νεκρός από τα χτυπήματα με μαχαίρι και αφήνουν μερικά λουλούδια, κεριά και σημειώματα. Η τραγωδία έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία του Κερατσινίου, που εμφανίζεται σοκαρισμένη από τον άδικο χαμό του Παναγιώτη Φύσσα.

Στην προσωπική σελίδα του στο Facebook με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Killah P», που χρησιμοποιούσε ο 34χρονος εκατοντάδες χρήστες από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γερμανία ακόμη και την Αργεντινή εύχονται καλό «ταξίδι» στον Παναγιώτη Φύσσα και εκφράζουν την οδύνη τους για την δολοφονία του.

Χθες στο Κερατσίνι πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση αριστερών οργανώσεων, που διαμαρτυρήθηκαν για την ανοχή που απολαμβάνει η Χρυσή Αυγή. Και το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στην Αμφιάλη με τον γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα να ζητά από τον λαό να κάνει πράξη τα λόγια του ποιητή: «τον φασισμό βαθιά κατάλαβε τον. Δεν θα πεθάνεις μόνος. Τσάκισε τον». Αργά το απόγευμα προκλήθηκε ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις και σημειώθηκαν επεισόδια έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου.

Αντιφασιστικές πορείες έγιναν και σε μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα, όπως τη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο, την Πάτρα, τα Γιάννενα, τα Χανιά, το Ηράκλειο και την Ξάνθη, όπου και σημειώθηκαν περιορισμένης έκτασης επεισόδια.

 

Πηγή: Real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ