Παραλύει ο Δημόσιος τομέας

Παραλύει ο Δημόσιος τομέας

 

Ρεπορτάζ: Μαυρούλη Αργυρώ

 

Παραλύει αύριο ο δημόσιος τομέας λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, ενώ για τον ιδιωτικό τομέα η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε τρίωρη στάση εργασίας (12.00-15.00) διεκδικώντας ριζική αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής. Ειδικότερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 το μεσημέρι.

 Η ΑΔΕΔΥ υπογράμμισε ότι «αυτή η κοινωνικά άδικη πολιτική, που εκφράζεται κυρίως μέσα από τις διαρκείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις συνεχείς επιθέσεις στα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, τη φορολογική αφαίμαξη των εισοδημάτων και των περιουσιακών στοιχείων των πολιτών και τη συρρίκνωση των Δημοσίων Υπηρεσιών και του Κοινωνικού Κράτους, είναι επιπρόσθετα αδιέξοδη και αναποτελεσματική, καθώς αντί να οδηγεί στη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης κι έτσι να δημιουργεί την ελπίδα για έξοδο από την κρίση, βυθίζει τη χώρα σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση».

 H ΓΣΕΕ από την πλευρά της τόνισε ότι «η νέα φορολογική επίθεση κατά των μισθωτών, των συνταξιούχων, των απλών πολιτών, η ισοπέδωση των βασικών και θεμελιακών δικαιωμάτων, οι πολιτικές της ύφεσης των ιδιωτικοποιήσεων του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας της ανεργίας και των απολύσεων, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστούν. Η ριζική αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής είναι επιτακτική και αναγκαία για την επιβίωση των πολιτών και της χώρας».

Να σημειωθεί ότι αύριο απεργούν όλοι οι εργαζόμενοι σε εφορίες, νομαρχίες, πολεοδομίες, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και γενικότερα όλος ο δημόσιος τομέας.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ