Κακοκαιρία “Ελπίς”: Στην κατάψυξη τα Ιωάννινα και η Άρτα – Στους -15 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος

Η κακοκαιρία “Ελπίς” έχει φέρει παγετό και δριμύ ψύχος στον νομό Ιωαννίνων και στους ορεινούς δήμους της Άρτας από το βράδυ της Κυριακής, ενώ το θερμόμετρο έκανε βουτιά υπό το μηδέν.

Σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr, η χαμηλότερη  θερμοκρασία καταγράφηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως και χθες, στο Ανήλιο Μετσόβου με τον υδράργυρο να κάνει “βουτιά” στους -15°C, ενώ στο Μέτσοβο τα θερμόμετρα έδειξαν -11°C. Πολύ κρύο και στο Τέροβο με τη θερμοκρασία στους -10°C. Στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων ο υδράργυρος άγγιξε τους  -4°C.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες  στα Ιωάννινα  θα επικρατήσουν τουλάχιστον έως την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου.

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων στους Δήμους Γεωργίου Καραϊσκάκη και Κεντρικών Τζουμέρκων της Άρτας, σήμερα λόγω του παγετού, παρέμειναν κλειστά, ενώ θα εκτιμηθεί η κατάσταση για τις επόμενες ημέρες.

Με την 2η διδακτική ώρα θα γίνει η έναρξη των μαθημάτων σε όλες τις σχολικές μονάδες που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών. Η απόφαση, που ελήφθη από τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ έπειτα από συνεννόηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου, θα ισχύσει από αύριο Τρίτη μέχρι και την Παρασκευή λόγω του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών ανακοίνωσε πως το υπνωτήριο αστέγων θα είναι ανοικτό όλο το 24ωρο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στη λίμνη Παμβώτιδα, πνέουν ισχυροί Β.Α. άνεμοι, με αποτέλεσμα να μην εκτελούνται τα δρομολόγια με τα πλοιάρια στο Νησί, ενώ το νερό της λίμνης που πέφτει πάνω στα δένδρα και τα φυτά στην όχθη, λόγω του εντόνου κυματισμού, γίνεται κρύσταλλο.

Οι φωτό από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ