Tιμή στη Μαρία Κάλλας

Tιμή στη Μαρία Κάλλας

Τη Μαρία Κάλλας τιμά απόψε η Εθνική Λυρική Σκηνή με σειρά μουσικών δρώμενων στο κέντρο της Αθήνας, από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 22:00 το βράδυ και με αφορμή τη συμπλήρωση 36 χρόνων από την επέτειο του θανάτου της (16 Σεπτεμβρίου 1977).

Στους δρόμους Αθήνας, της πόλης που μεγάλωσε η Μαρία Καλογεροπούλου, πριν γίνει η μεγάλη Κάλλας, θα ακουστούν οι διάσημες άριες, οι οποίες σημαδεύτηκαν για πάντα από τις μοναδικές ερμηνείες της, από τους καλλιτέχνες του Λυρικού θεάτρου, στο οποίο έκανε τα πρώτα βήματα της καριέρας της.

Οι σολίστ Δήμητρα Θεοδοσίου, Αντωνία Καλογήρου, Βασιλική Καραγιάννη, Ειρήνη Καράγιαννη, Έλενα Κελεσίδη, Τσέλια Κοστέα, Μυρσίνη Μαργαρίτη, Μαρία Μητσοπούλου και Τζούλια Σουγλάκου, οι πιανίστες και η Ορχήστρα της ΕΛΣ, σε μουσική διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Μύρωνα Μιχαηλίδη θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από τις όπερες Τραβιάτα, Μποέμ, Τόσκα, Μαντάμα Μπαττερφλάι, Μάκμπεθ, Ριγολέττος, Ο κουρέας της Σεβίλλης, Τροβατόρε, Ο σικελικός εσπερινός κ.α.

Ο μουσικός περίπατος σε πέντε πράξεις-στάσεις, έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει και τις πέντε συναυλίες, μετακινούμενο με τα πόδια από τη μία στην άλλη.

Η Λυρική προσκαλεί τους θαυμαστές της ντίβας της όπερας –και όχι μόνον– να περιδιαβούν τους δρόμους της πόλης, με συνοδοιπόρους τις ��περες των Βέρντι, Πουτσίνι, Ροσσίνι, Ντονιτσέττι κ.α. να σταθούν σε περισσότερο ή λιγότερο δημοφιλή σημεία της, για να δουν με μια νέα ματιά τόσο την πόλη, όσο και την τέχνη της όπερας.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ