Ο Μπουτάρης για τα δημοτικά ΜΜΕ

Ο Μπουτάρης για τα δημοτικά ΜΜΕ

Για ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της τοπικής αυτοδιοίκησης κάνει λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με αφορμή δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία 700 εργαζόμενοι στα δημοτικά ΜΜΕ εντάσσονται σε καθεστώς κινητικότητας.

Σε ότι αφορά τα δημοτικά ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης (TV100, FM100 και FM100,6), υπογράμμισε ότι η διοίκηση του δήμου μέσα σε 30 μήνες πέτυχε τη μείωση του κόστους λειτουργίας κατά 55% (από 8 εκατ. ευρώ το 2009 σε 3,5 εκατ. ευρώ φέτος) και του προσωπικού κατά 43% (καταργήθηκαν 49 θέσεις απασχόλησης με συμβάσεις αορίστου χρόνου και 17 θέσεις απασχόλησης ορισμένου χρόνου ή έργου). Σήμερα τα δημοτικά ΜΜΕ διαθέτουν 120 εργαζόμενους, οι οποίοι σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη, μετά βίας καλύπτουν τις ανάγκες λειτουργίας τους.

Η ΠΟΕΣΥ επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι “οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση δεν μπορούν να λογίζονται ως «απλοί αριθμοί», που πρέπει απλώς να μειωθούν, σύμφωνα με τις επιταγές τις τρόικας, παραγνωρίζοντας τον κοινωνικό τους ρόλο και τη συμβολή τους στη αντικειμενική ενημέρωση και τη δημοκρατία”.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για συντονισμένο σχέδιο επίθεσης στο δικαίωμα των πολιτών σε ελεύθερη και ανεξάρτητη πληροφόρηση. “Για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία-Θράκη, ενδεχόμενο «λουκέτο» των δημοτικών ΜΜΕ, έπειτα και από την βίαιη διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ, σημαίνει την πλήρη εξαφάνιση της δημόσιας ενημέρωσης, κατάσταση πρωτοφανής για ευρωπαϊκή χώρα”, αναφέρει.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ