Διαμαρτυρίες στη Θεσσαλονίκη

Διαμαρτυρίες στη Θεσσαλονίκη

Συγκεντρώσεις στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) πραγματοποιούν οι διοικητικοί υπάλληλοι, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησής τους ενάντια στη διαθεσιμότητα.

Στο ΑΠΘ, οι εργαζόμενοι, με μαύρες σημαίες, μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια με τα αιτήματά τους στους οδηγούς στην Εγνατία οδό και μέσα στο πανεπιστήμιο. Το ίδιο έκαναν και από την απέναντι πλευρά του δρόμου, λίγα μέτρα παρακάτω, διοικητικοί υπάλληλοι του ΠΑΜΑΚ.

Οι υπάλληλοι στο ΑΠΘ τύλιξαν, επίσης, ένα μαύρο πανί γύρω από τα “μάτια” του ανδριάντα του Αριστοτέλη για “να μην βλέπει τι συμβαίνει στο δημόσιο πανεπιστήμιο, στον χώρο της Παιδείας και της γνώσης” όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της πανελλήνιας ομοσπονδίας διοικητικού προσωπικού τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Σάββας Παπαδόπουλος.

Οι διαδηλωτές συναντήθηκαν και με τον πρύτανη του ΑΠΘ, στην είσοδο της πρυτανείας, από τον οποίο ζήτησαν να συζητήσει και με τους άλλους πρυτάνεις το ενδεχόμενο να κλείσουν, σε ένδειξη συμπαράστασης στις διεκδικήσεις τους, τα Πανεπιστήμια.

Ο κ. Μυλόπουλος εξέφρασε τη συμπαράστασή του, καθώς και της Συνόδου των Πρυτάνεων και είπε ότι θα μεταφέρει τον προβληματισμό τους, αύριο, στο συντονιστικό της Συνόδου, στην Αθήνα.

Αυτή την ώρα, πραγματοποιείται, από την κοσμητεία της Παιδαγωγικής Σχολής, εκδήλωση αλληλεγγύης με τη συμμετοχή μελών ΔΕΠ και φοιτητών, με τοποθετήσεις για τη διαθεσιμότητα, την κινητικότητα και το μέλλον του δημοσίου πανεπιστημίου, κ.ά.

Αύριο, το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι του ΑΠΘ και στο ΠΑΜΑΚ θα πραγματοποιήσουν και νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο χώρο των ιδρυμάτων τους.

Κλειστό είναι, σήμερα, και το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ), με απόφαση των οργάνων του ιδρύματος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων. Κλειστό είναι, επίσης, και το ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας, ενώ στην πόλη της Κοζάνης γίνεται ενημέρωση με διανομή φυλλαδίων σε κεντρικά σημεία της πόλης.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ