Στον Κώστα Σαχπάζη το βραβείο «ΔΕΣΤΕ 2013»

Στον Κώστα Σαχπάζη το βραβείο «ΔΕΣΤΕ 2013»

Στον εικαστικό Κώστα Σαχπάζη, απονεμήθηκε απόψε το βραβείο «ΔΕΣΤΕ 2013», στην καθιερωμένη, τα τελευταία χρόνια, τελετή στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, όπου φιλοξενείται έως το τέλος του μήνα, η έκθεση με τα έργα των έξι φετινών φιναλίστ.

Ο 36χρονος εικαστικός βραβεύτηκε για τη «σύνθετη γλυπτική δουλειά του που μεταμορφώνει με τρόπο έξυπνο και ευαίσθητο, ποικίλα υλικά ( μέταλλο, δέρμα, πλέξιγκλας, ρητίνη, σκοινί) σαν να σχεδιάζει ή να ζωγραφίζει στον χώρο, φόρμες και έννοιες της τέχνης αλλά και της ίδιας της ζωής».

Η εξαμελής διεθνής κριτική επιτροπή, δεν παρέλειψε να επισημάνει «το αξιοπρόσεκτα υψηλό επίπεδο των φετινών υποψηφίων που δυσκόλεψε την απόφαση της», να επιλέξει τον Κώστα Σαχπάζη ανάμεσα στους συνυποψήφιούς του, Μαρία Θεοδωράκη, Αλέξανδρο Τζάννη, Μαριάννα Χριστοφίδου, Μιχαήλ Πυργέλη και Ηλία Παπαηλιάκη.

Είναι όλοι τους νικητές, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ, Δάκης Ιωάννου, υπενθυμίζοντας ότι το βραβείο ΔΕΣΤΕ, θεσμοθετήθηκε το 1999 και απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε έναν Έλληνα ή Κύπριο καλλιτέχνη, που ζει στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και πως «απεικονίζει τις τάσεις της ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, και προωθεί τους νέους Έλληνες καλλιτέχνες».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ