Μόνο δύο Επιθεωρητές Εργασίας

Μόνο δύο Επιθεωρητές Εργασίας

 

Μόλις δύο Επιθεωρητές Εργασίας αριθμεί σήμερα το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας του υπουργείου Εργασίας στην Ξάνθη, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο του συνόλου των επιχειρήσεων της Π.Ε. Ξάνθης.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, Άγγελος Μπεμπεκίδης, το πρόβλημα της υποστελέχωσης της υπηρεσίας δεν είναι σημερινό, αλλά υπαρκτό εδώ και χρόνια. «Στο παρελθόν, υπήρχαν 4-5 άτομα, αλλά, τα τελευταία χρόνια, έχουν μείνει μόνο δύο», τονίζει χαρακτηριστικά ο ίδιος, εξηγώντας πως οι δύο υπάλληλοι πραγματοποιούν ελέγχους, διατηρούν ανοιχτά τα γραφεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στην πόλη της Ξάνθης, βρίσκονται δύο φορές την εβδομάδα στα Δικαστήρια και ασκούν γραμματειακές υπηρεσίες.

«Οχήματα δεν υπάρχουν και οι έλεγχοι γίνονται είτε με τα προσωπικά οχήματα των επιθεωρητών είτε με το δικό μου αυτοκίνητο», σημειώνει ο κ. Μπεμπεκίδης, υπογραμμίζοντας πως στην Ξάνθη υπάρχει μόνο Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης και όχι Τεχνικής, με αποτέλεσμα, όταν γίνεται κάποιο εργατικό ατύχημα, να καλείται αντίστοιχος Επιθεωρητής από τη Δράμα.

«Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στην περιοχή μας, αλλά παντού. Υπήρξε περίπτωση που καλέσαμε τεχνικό Επιθεωρητή από τη Δράμα και δεν είχαν καύσιμα, για να έρθουν, με αποτέλεσμα να περιμένουμε πέντε ημέρες, για να βρεθούν καύσιμα και να γίνει ο έλεγχος», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, υπογραμμίζοντας, ωστόσο πως, κατά το παρελθόν, τα προβλήματα αυτά έχουν επισημανθεί στο αρμόδιο υπουργείο, ωστόσο, δεν έχουν δοθεί λύσεις.

Σχολιάζοντας την πρόταση που φαίνεται να έχει τεθεί στο τραπέζι και η οποία αφορά τη στελέχωση των κατά τόπους Σωμάτων Επιθεώρησης Εργασίας της χώρας με εργαζόμενους που τίθενται σε διαθεσιμότητα, ο κ. Μπεμπεκίδης παρουσιάζεται συγκρατημένος, εξηγώντας πως «κατά καιρούς, ακούμε πολλά, ας το δούμε, όμως, πρώτα να γίνεται πράξη». Ο ίδιος, μάλιστα, εκτιμά πως, αυτή τη στιγμή, το Σ.Ε.Ε. Ξάνθης θα έπρεπε να αριθμεί έξι με επτά άτομα προσωπικό, ώστε να μπορούν να πραγματοποιούνται οι έλεγχοι απρόσκοπτα.

«Την προηγούμενη εβδομάδα, βγήκαμε για έλεγχο στην Ξάνθη. Οι τακτικοί έλεγχοι γίνονται, αλλά υπάρχουν πολλά προβλήματα», τονίζει ο κ. Μπεμπεκίδης.

Πηγή: Thrakitoday.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ