ΑΔΕΔΥ: Η δημόσια διοίκηση δεν είναι “παζλ της Lego”

ΑΔΕΔΥ: Η δημόσια διοίκηση δεν είναι “παζλ της Lego”

«Η δημόσια διοίκηση δεν είναι πάζλ της Lego για να παίζει ο εκάστοτε υπουργός επανατοποθετώντας κομμάτια», σημείωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Oδυσσέας Ντριβαλάς σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της 78ης ΔΕΘ, η ηγεσία των ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΓΕΩΤΕΕ, ΤΕΕ και ΠΑΣΕΓΕΣ.

Η ΑΔΕΔΥ, είπε, καλεί τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης «να πάψει να κρύβεται πίσω από τη βολική μονομανία να μετράει ανθρώπους προς διαθεσιμότητα».

Συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνδυάσει άμεσα μέτρα με μακροχρόνιες μεταρρυθμίσεις σχεδόν σε όλο το φάσμα των κοινωνικών πολιτικών. Υπενθύμισε ότι η ΑΔΕΔΥ θα αντισταθεί δυναμικά σε οποιαδήποτε προσπάθεια μετονομασίας των απολύσεων των δημόσιων υπαλλήλων σε κινητικότητα.

Στη συνέντευξη Τύπου ανακοινώθηκε η πρόταση για την παραγωγική δομή τής μεταμνημονιακής Ελλάδας και το νέο αναπτυξιακό της μοντέλο, την οποία ετοιμάζεται να καταθέσει, μέχρι το τέλος του 2013, ομάδα παραγωγικών, επιστημονικών και συνδικαλιστικών φορέων της χώρας, οι οποίοι θα συγκεντρώσουν σε ένα ενιαίο κείμενο-πόρισμα τις θέσεις και τις προτάσεις τους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Χρήστος Σπίρτζης, επισήμανε ότι, ποτέ, καμία κρίση, δεν ξεπεράστηκε μόνο με ιδιωτικές επενδύσεις και γι’ αυτό πρέπει να υπάρξει γενναίο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Ισχυρίστηκε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση καμία πολιτική δύναμη, ό,τι και αν επικαλείται, να βάλει τη χώρα σε άλλη πορεία σε ένα ή δύο χρόνια», ενώ πρόσθεσε: «η χώρα έχει πτωχεύσει κι όσοι επικαλούνται ότι θέλουν να τη σώσουν, ας τη σώσουν μαζί με τον ελληνικό λαό γιατί αλλιώς δεν έχει νόημα κι αυτό το λέω κυρίως για τον υπουργό Οικονομικών».

Την πεποίθηση ότι μετά από μια πενταετία ύφεσης στην Ελλάδα, όλα τα στοιχεία κατατείνουν ότι η οικονομία της χώρας δεν επανακάμπτει, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς. Ισχυρίστηκε ότι, 15 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Πρωθυπουργός δεν ακόμη έχει δεχτεί τη ΓΣΕΒΕΕ, αλλά δέχεται άλλα συνδικαλιστικά μορφώματα, που μπαίνουν από πλάγια πόρτα. «Καλούνται μόνο όσοι συμφωνούν», είπε χαρακτηριστικά.

Διπλό πλήγμα, τόσο προ κρίσης, όσο και στη διάρκειά της, έχει δεχτεί ο πρωτογενής τομέας, με αποτέλεσμα ο κλάδος της γεωργίας να πιέζεται ασφυκτικά, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ), Σπύρο Μάμαλη. «Όταν μπήκαμε στην ΕΕ το 1981 είχαμε πλεόνασμα 40 εκατ. ευρώ στο εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων, το οποίο το 2008 έγινε έλλειμμα 4 δισ. και σήμερα πανηγυρίζουμε, που είναι πλέον 1 δισ.», είπε.

Έλλειμμα «πειστικής πολιτικής πρότασης» στην Ελλάδα, εντόπισε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας και πρόσθεσε ότι «καμία πολιτική δύναμη δεν έχει σήμερα κοινωνική επιρροή» και γι’ αυτό οι φορείς θα επιχειρήσουν να διαμορφώσουν μια πρόταση ανασυγκρότησης της χώρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ