Συλλήψεις για λευκό γάμο

Συλλήψεις για λευκό γάμο

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί στην Πέλλα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα που πραγματοποίησαν εικονικό γάμο. Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 47χρονο Έλληνα και μια 38χρονη Γεωργιανή ενώ για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ένας 69χρονος που προσπάθησε να τους βοηθήσει στην επίτευξη του σκοπού τους.

Ο 47χρονος και η 38χρονη, μετά από την παρακίνηση ενός 56χρονο, που θεωρείται ηθικός αυτουργός, στις  3 Αύγουστου του 2012 τέλεσαν λευκό γάμο στο Δημαρχείο Αριδαίας προκειμένου η 38χρονη να πάρει τα απαραίτητα έγγραφα για την έκδοση άδειας διαμονής λόγω γάμου.

Χθες ο 47χρονος και η 38χρονη υποβλήθηκαν στην καθιερωμένη διαδικασία για την χορήγηση αδειών διαμονής (συνέντευξη), στην οποία έλαβε μέρος και ο 69χρονος ημεδαπός που γνώριζε για τις προθέσεις τους και δηλώνοντας ψευδή γεγονότα για το ζευγάρι. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προέκυψε η εικονικότητα του γάμου.

Σε βάρος των τεσσάρων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.

Επίσης κατασχέθηκε μία βεβαίωση κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας διαμονής που κατείχε η 38χρονη.

Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Έδεσσας ενώ οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ