“Αναιρείται η ειδική διαδικασία για τη Δημοτική Αστυνομία”

“Αναιρείται η ειδική διαδικασία για τη Δημοτική Αστυνομία”

Στις διαδικασίες για την ένταξη στην κινητικότητα των εργαζομένων στους ΟΤΑ, αναφέρθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή του συνάντηση με εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στο υπουργείο, ενώ από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επισήμαναν για μία ακόμη φορά τα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο κλάδος, και την ανησυχία τους για απολύσεις συναδέλφων τους.

Στη συνάντηση, εκ μέρους της ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετείχαν ο πρόεδρος και ο γγ της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλος και Γ. Τσούνης αντίστοιχα, ο Μανώλης Χατζάκης εκ μέρους των σχολικών φυλάκων, ο πρόεδρος και ο αναπληρωτής πρόεδρος του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών, Απ. Κοσυβάς και Θ. Τάτσης αντίστοιχα.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλος, μετά το πέρας της συνάντησης, «ουσιαστικά αναιρείται η ειδική διαδικασία για τη Δημοτική Αστυνομία, αφού ο υπουργός ενημέρωσε ότι αναμένει να ολοκληρωθεί το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας, να παραλάβει τα αιτήματα όλων των φορέων για τα κενά που υπάρχουν και στη συνέχεια να μπουν σε διαδικασία αξιολόγησης, οι 12.500, που τίθεται σε διαθεσιμότητα».

Ο γγ της Ομοσπονδίας, Γ. Τσούνης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει θέμα κινητικότητας, αλλά μόνο θέμα διαθεσιμότητας, κι αυτό για όλους. Με βάση τα κριτήρια αξιολόγησης και τις υπουργικές αποφάσεις για τις θέσεις που θα προκύψουν, όταν και εάν τελικά ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες, κάποιοι θα μετακινηθούν. Οι υπόλοιποι θα απολυθούν».

Σε ό,τι αφορά τους δημοτικούς αστυνομικούς, ο κ. Τσούνης υποστήριξε πως «είναι πλέον σαφές ότι δεν θα μετακινηθούν. Βγαίνουν με τους υπόλοιπους σε διαθεσιμότητα και με βάση μια ασαφή διαδικασία, κατά την οποία οι αιτούντες φορείς θα ζητήσουν θέσεις με κριτήρια και αφού θα βγουν οι προκηρύξεις και κάνουν όλοι οι εργαζόμενοι αίτηση, κάποιοι τελικά θα μετακινηθούν». Για τους σχολικούς φύλακες είπε πως «ενώ έχουν περάσει δύο μήνες από τότε που βγήκαν σε διαθεσιμότητα, δεν έχει γίνει καμία κίνηση για ενδεχόμενη απορρόφησή τους».

Για την έκδοση Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων έως τις 22 Σεπτεμβρίου, που θα περιγράφουν τις θέσεις απορρόφησης των δημοτικών αστυνομικών, αναμένεται να ασκηθεί πίεση από το Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Σωματείου, Απ. Κοσυβάς, μετά τη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη: «θα πιέσουμε για την έκδοση ΚΥΑ που θα αφορούν τον αριθμό και τις θέσεις απορρόφησης των 3.456 δημοτικών αστυνομικών. Αλλιώς, γιατί στις 18 Ιουλίου στην τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο αντικαταστάθηκε η λέξη “διαθεσιμότητα” ��ε τη λέξη “κινητικότητα” για τους δημοτικούς αστυνομικούς;»

«Μετά από οκτώ μήνες θα είμαστε απολυμένοι» υποστήριξε ο εκπρόσωπος των σχολικών φυλάκων, Μ. Χατζάκης και πρόσθεσε: «Ο υπουργός μάς είπε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το κύμα των 12.500 υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα, να αποστείλουν οι φορείς τα αιτήματα των θέσεων, να αποσταλούν στα τριμελή συμβούλια και να γίνει η μοριοδότηση. Όπως καταλαβαίνετε, για εμάς δεν υπάρχει ελπίδα. Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι θα έχει ολοκληρωμένη άποψη για τα κενά έως τα τέλη Σεπτεμβρίου».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ