Ζακ Κωστόπουλος: Καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους ζητώντας δικαιοσύνη

Άνθρωποι των τεχνών ενώνουν τις φωνές τους και δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου προκειμένου να αντεπεξέλθει στα δικαστικά έξοδα.

Η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. μέσα από την πρωτοβουλία της “Οι καλλιτέχνες ζητούν δικαιοσύνη για τον/την Ζακ/Zackie Oh” απευθύνεται σε ανθρώπους της τέχνης ώστε να δηλώσει ο καθένας με τον δικό του τρόπο τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του Ζακ.

“​​Πληθαίνουν οι φωνές των ανθρώπων της τέχνης που ζητούν δικαιοσύνη για τον Ζακ, δικαιοσύνη για τη ZackieOh. Αυτή η άνευ προηγουμένου αθρόα συμμετοχή καλλιτεχνών μάς ενδυναμώνει να συνεχίσουμε ακούραστα μέχρι τη στιγμή της δικαίωσης” αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.

Στόχος είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, μέσω του συνδέσμου https://gogetfunding.com/justice-for-zak , ο οποίος συνδέεται ευθέως με την οικογένεια του/της Ζακ/Zackie Oh.

Δυνατά ονόματα στηρίζουν την πρωτοβουλία

“Δυναμική απάντηση” έχουν δώσει μέχρι στιγμής δεκάδες καλλιτέχνες, των οποίων τα μηνύματα έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί. Ανάμεσά τους οι Γιώργος Νταλάρας, Σταμάτης Κραουνάκης, Τάνια Τσανακλίδου, Magic de Spell, Δημήτρης Πουλικάκος, Χρήστος Δάντης, Φοίβος Δεληβοριάς, Θόδωρος Γρηγοριάδης, Θωμάς Κοροβίνης, Μάνος Κοντολέων, Ντίνος Πετράτος. Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, εκτός από το μήνυμά του, διαθέτει και τα έσοδα από την πρεμιέρα της παράστασης “Τσερνόμπιλ” για τον σκοπό της πρωτοβουλίας. Σημαντική είναι και η συμβολή του κινηματογραφιστή και δημοσιογράφου Αντώνη Μποσκοΐτη, ενώ αναμένεται η συμμετοχή τουλάχιστον 60 ακόμη ανθρώπων της τέχνης.

ΦΩΤΟ INTIME

Η ανακοίνωση της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ

Πληθαίνουν οι φωνές των ανθρώπων της τέχνης που ζητούν δικαιοσύνη για τον Ζακ, δικαιοσύνη για τη ZackieOh. Αυτή η άνευ προηγουμένου αθρόα συμμετοχή καλλιτεχνών μάς ενδυναμώνει να συνεχίσουμε ακούραστα μέχρι τη στιγμή της δικαίωσης. Σήμερα, ημέρα που ξεκινά η 2η δικάσιμος, συνεχίζουμε ως Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τη δράση και έξω από το Μικτό Ορκωτό και από εδώ.

Συνεχίζουμε δίπλα στην οικογένεια, ώστε να νιώσει ότι δεν είναι μόνη της, ότι εκτός από εμάς, πολλοί καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους μαζί μας και ζητούν δικαιοσύνη. Συνεχίζουμε και ενισχύουμε το αίτημα για αλλαγή αίθουσας και ευρύτερη παρακολούθηση και δημοσιογραφική κάλυψη της δίκης που δεν έγινε δεκτό, παρά τις εκκλήσεις των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών.

Παρά τις εκκλήσεις των δημοσιογράφων και της ΕΣΗΕΑ, που αιτήθηκε με επιστολή της στον Υπουργό Δικαιοσύνης, την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών και τον Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων να μην περιοριστεί η παρουσία των μελών της στη δικαστική αίθουσα.

Συνεχίζουμε γιατί, μετά τη δυσανάλογα τεράστια καθυστέρηση, δεν έχει σταματήσει ο εμπαιγμός από το δικαστικό σύστημα. Ένα σύστημα που ανθίσταται, αρνούμενο να αποδώσει ουσιαστική δικαιοσύνη, ακόμα και με στρεβλή κατηγορία (όχι ανθρωποκτονία ως όφειλε, αλλά θανατηφόρο σωματική βλάβη).

Μετά την ανακοίνωση συμπαράστασης από δέκα καλλιτέχνες στις 21 Οκτωβρίου και άλλους δέκα την 1η Νοεμβρίου, προστίθενται κι άλλοι εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου που δηλώνουν τη στήριξή τους και ζητούν δικαιοσύνη για τον/τη Ζακ/Zackie Oh: Φοίβος Δεληβοριάς, Χρήστος Δάντης, Παντελής Κυραμαργιός, Δημήτρης Πουλικάκος, Έλενα Βασιλειάδη, Αργυρώ Καπαρού, Ελένη Καρασαββίδου, Νίκη Σερέτη, Νότης Μαυρουδής.

Στόχος είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, μέσω του συνδέσμου https://gogetfunding.com/justice-for-zak , ο οποίος συνδέεται ευθέως με την οικογένεια του/της Ζακ/Zackie Oh. Οποιοδήποτε ποσό είναι ευπρόσδεκτο. Με τον καλλιτεχνικό συντονισμό του Αντώνη Μποσκοΐτη και τη σκηνοθετική επιμέλεια του Νίκου Σούλη, δημιουργήθηκαν τα παρακάτω βίντεο σε συνδυασμό με τις απαντήσεις του καθενός και της καθεμιάς στο ερώτημα “γιατί αποφασίσατε να υποστηρίξετε αυτό τον σκοπό;”

Παρατίθενται παρακάτω σχετικά βίντεο, με τα οποία οι καλλιτέχνες θα καλούν όλο τον κόσμο σε ηθική και οικονομική συμπαράσταση. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ