Θεσσαλονίκη: Ποδηλατοπορεία μνήμης και διαμαρτυρίας για ασφαλείς ποδηλατόδρομους

Δεκάδες κάτοικοι της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν ποδηλατοπορεία μνήμης και διεκδίκησης για ασφαλείς ποδηλατόδρομους με αφορμή το τροχαίο δυστύχημα με θύμα την Δήμητρα Ιορδανίδου.

Ποδηλάτες τηρούν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της μαραθωνοδρόμου Δήμητρας Ιορδανίδου στο σημείο που έχασε την ζωή της όταν παρασύρθηκε με το ποδήλατό της από φορτηγό στην περιοχή της Τούμπας, στην Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 05 Νοεμβρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

Οι ποδηλάτες και ποδηλάτισσες συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο και στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το σημείο στην Τούμπα, όπου η νεαρή ποδηλάτισσα παρασύρθηκε από οδηγό φορτηγού.

Οι διαμαρτυρόμενοι διεκδικούν την ανακήρυξη του 2022 ως έτους αστικής ποδηλασίας, ώστε να δοθεί ο μέγιστος προϋπολογισμός του δήμου, της περιφέρειας και των υπουργείων σε ποδηλατικές υποδομές, προκαθορισμένο όριο ταχύτητας τα 30 χιλιόμετρα σε κατοικημένες περιοχές, 0% ΦΠΑ για αγορά ποδηλάτου και τη μονιμοποίηση των εκτάκτων, λόγω πανδημίας, ποδηλατολωρίδων και επέκταση τους σε όλο την οδό Εγνατία, ειδικά μπροστά στην μεγαλύτερη πανεπιστημιούπολη της χώρας.

Παράλληλα, αίτημα τους είναι και η ολοκλήρωση του ποδηλατόδρομου Παπάφη που ενώ είναι στην φάση κατασκευής, έχει παγώσει και την αναβάθμιση των υπαρχόντων ποδηλατολωρίδων, σε ασφαλείς ποδηλατόδρομους.

Εκ νέου ποδηλατοπορεία θα πραγματοποιήσουν την προσεχή Πέμπτη, ενώ στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο έχουν προγραμματίσει καθιστική διαμαρτυρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ