Μπαράζ ελέγχων από 8.000 αστυνομικούς σε διασκέδαση, λιανεμπόριο και εστίαση

Μπαράζ ελέγχων το Σαββατοκύριακό από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, αποφασίστηκε να γίνει στη σύσκεψη το πρωί της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι υπουργοί και επικεφαλής ελεγκτικών μηχανισμών αποφάσισαν σαρωτικούς ελέγχους με 8.000 αστυνομικούς και 1.900 κλιμάκια σε όλη τη χώρα, σε μεικτά κλιμάκια των 10-15 ατόμων.

Στην περιφέρεια θα γίνονται έλεγχοι από στελέχη άλλων περιοχών για να αποφεύγεται η εντοπιότητα. Συμμετέχων στη σύσκεψη είπε στο STAR ότι δεν θα είναι απλοί έλεγχοι, δεν θα γίνουν απλές συστάσεις, θα “πέσουν” κεφάλια, οι έλεγχοι θα είναι πάρα πολύ αυστηροί και για παραδειγματισμό.

Στη σύσκεψη ορίστηκαν τρεις τομείς προτεραιότητας, όπως η νυχτερινή διασκέδαση, η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους και το λιανεμπόριο.

Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από μια λίστα 50 πρώτων “στόχων” δηλαδή επιχειρήσεων που και στο παρελθόν έχουν περιπέσει σε παραβάσεις ενώ ο πέλεκυς για τους επιχειρηματίες της εστίασης θα είναι βαρύς οι οποίοι λειτουργούν νάιλον ως μεικτούς χώρους. Τις επόμενες ημέρες έρχεται και η περίφημη μαύρη λίστα των επιχειρήσεων από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Πρόκειται για μια πλατφόρμα στην οποία οι παραβάτες θα κατονομάζονται και εκτός από το μεγάλο πρόστιμο θα υπάρχει και το στίγμα για αυτές τις επιχειρήσεις.

Δείτε το βίντεο από το STAR:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ