Σύσκεψη για τις «Κυριακές»

Σύσκεψη για τις «Κυριακές»

 

Την ερχόμενη Τρίτη θα συγκαλέσει η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με αντικείμενο τη διαβούλευση μεταξύ τους για το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές. Η πρόταση που θα παρουσιάσει η Αντιπεριφέρεια προβλέπει την λειτουργία των καταστημάτων τις 42 από τις 52 Κυριακές του χρόνου. Στις ημέρες που εξαιρούνται περιλαμβάνονται οι Κυριακές του Αυγούστου, λόγω της περιόδου των διακοπών, εκείνες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς, του Πάσχα, του Αγίου Πνεύματος και της Καθαράς Δευτέρας.

“Το πνεύμα της πρότασης είναι η προσπάθεια προσέλκυσης αγοραστικής δύναμης στη Θεσσαλονίκη είτε αυτή θα προέρχεται από την πόλη, είτε από γειτονικές πόλεις όπως οι Σέρρες, η Καβάλα, τα Γιαννιτσά, η Κατερίνη, η Βέροια, είτε από γειτονικές χώρες, όπως η Αλβανία, η ΠΓΔΜ, η Τουρκία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία” εξηγεί στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής.

“Είναι πολλοί εκείνοι οι οποίοι επιθυμούν να επισκεφθούν την αγορά της Θεσσαλονίκης, να γευτούν τα τοπικά εδέσματα, να ψωνίσουν, να περάσουν ένα Σαββατοκύριακο ή ένα τριήμερο γεμάτο από δράσεις” προσθέτει και υπογραμμίζει ότι κεντρική επιδίωξη της αντιπεριφέρειας είναι να ξαναζωντανέψει η αγορά που θεωρείται η καλύτερη των Βαλκανίων.

Υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων τις 26 από τις 52 Κυριακές του χρόνου τάσσεται, από την πλευρά του, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πρόταση που διαμορφώθηκε από την Εκτελεστική του Επιτροπή. Απόψεις θα διατυπώσουν στη σύσκεψη της ερχόμενης Τρίτης εκπρόσωποι όλων των φορέων της αγοράς και συγκεκριμένα του Εμπορικού Συλλόγου, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, των δήμων, της Ένωσης Ξενοδόχων, των τουριστικών πρακτόρων κ.α.

Στο μεταξύ, μια ακόμη σύσκεψη προγραμματίζεται για τις αμέσως επόμενες μέρες, με αντικείμενο αυτή τη φορά το θέμα της διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενόψει της λειτουργίας της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, από τις 7 μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και με δεδομένη την απουσία των δημοτικών αστυνομικών από την πόλη, μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ